Обичате ли да си похапвате ориз? Може би той често

...
Обичате ли да си похапвате ориз? Може би той често
Коментари Харесай

Това е най-добрият метод за готвене на ориз

Обичате ли да си похапвате ориз? Може би той постоянно участва на трапезата ви? Ето една неприятна и една добра вест в тази връзка!

Лошата е, че оризът съдържа арсен, само че положителната е, че той може елементарно да бъде редуциран до най-малко при вярното му варене.

След като са ревизирали пробно по какъв начин приготвянето се отразява на наличието на арсен в ориза, учени от университета на Шефилд открили, че предварителното му попарване отстранява 50-75% от канцерогенния химикал.

Препоръката за готвене на ориз е той да бъде подложен във вряла вода за 5 минути, след което да бъде изцеден, и чак тогава да бъде добавена студена вода и готвенето да приключи под похлупак на ниска температура.

По този метод се отстраняват до 74% от арсена от белия ориз и към 50% от кафявия и био разновидността. Те се славят като по-здравословни, само че арсенът се концентрира в люспата на зърното.

Арсенът е систематизиран като канцероген от Първа група. Той се среща в редица минерали, нормално в композиция със сяра и метали, както и като кристал. Елементът е прочут токсичен металоид и има три алотропни форми: жълта, черна и сива (единствената форма с индустриално приложение).

Минимално количество от арсен е потребно за всички многоклетъчни организми. Ежедневно му усвояване над нужната доза обаче води до хронична арсенова интоксикация, която може да докара до Алцхаймер, диабет или в последна сметка гибел. Характерен е „ балсамиращият “ резултат на арсеновата интоксикация, запазващ в идеално положение натрупа на умрелия в продължение на години.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР