Обичате ли да похапвате грозде? Има различни видове сортове на

...
Обичате ли да похапвате грозде? Има различни видове сортове на
Коментари Харесай

7 причини да ядем грозде

Обичате ли да похапвате грозде? Има разнообразни типове сортове на пазара, отличаващи се със своя цвят и вкусови качества. Те са богати на витамините А, В-6, В-12, С и D, калций, желязо и магнезий. Оказва, се че плодът е значим за доста елементи от тялото на индивида, написа " Монитор. "

1. Пълно е с антиоксиданти

Гроздето е богато на тези субстанции, които съдържат в себе си от фитонутриенти от каротеноиди до полифеноли. Именно тези фитонутриенти оказват помощ в предотвратяването на някои типове ракови болести и оказват помощ за поддържането на здравето на сърцето. Сред полифенолите, ресвератролът е прочут със своите чудодейни свойства. Той потиска образуването на свободни радикали, които са причина за развиването на рак, разширявакръвоносните съдове, улеснява кръвообръщението и намалява кръвното налягане.

2. Предотвратява проблеми с кожата

Установено е, че ресвератролът в аленото грозде предотвратява признаци на стареене и други кожни проблеми. Според проучване, извършено от екипа в Университета на Калифорния, Лос Анджелис (UCLA), веществото, комбинирано с бензоил пероксид, се бори с бактерията, причиняваща акне.

3. Съдържа доста калий

100 грама плод от грозде съдържа 191 мг калий. Високият банкет на калий и намаляването на наличието на натрий може да окаже удобно въздействие върху организма. Калият също по този начин противодейства на непотребния натрий. Понякога ниско-натриева висококалиева диета е доста по-полезна при високо кръвно налягане, висок холестерол и сърдечно здраве, в сравнение с другите (но не би трябвало да се стартира без наставление от експерт.

4. Подобрява зрението

Резултатите от проучване, извършено от Университета в Маями, Флорида, сочат, че гроздето усъвършенства зрението на клетъчно равнище и противодейства непосредствено на оксидативния стрес. Включването на грозде в менюто ни води до по-ниски равнища на възпалителни протеини и по-големи количества протективни протеини, които усъвършенстват здравето на очите.

5. Подсилва работата на мозъка

Ресвератролът в плода оказва помощ за увеличение на притока на кръв към мозъка и по този начин форсира умствените реакции. Проучване, направено от Университета в Швейцария, открива, че въпросното вещество може да помогне да помогне за остраняване на плаките и свободните радикали, които засягат мозъка.

6. Укрепва коленете

Дневният банкет на плода може да помогне за облекчение на болката в коляното, изключително на такава, предизвиканана от знаменателен остеоартрит. Гроздето е богато на антиоксиданти, измежду които най- потребни са полифенолите, които спомагат за възстановяване на гъвкавостта и подвижността на ставите.

7. Има противовъзпалителни свойства

Установено е, че гроздето съдържа избрани ензими, които провокират противовъзпалително деяние. Умерената консумация на плода оказва помощ за облекчение на артериите, предизвиква здравето на сърцето и оказва помощ при други ремонтни функционалности на тялото.
Свързани вести Рич Форестър пусна жена си да мачка грозде СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР