Обичате ли да хапвате по нещо сладичко след обяд или

...
Обичате ли да хапвате по нещо сладичко след обяд или
Коментари Харесай

Тези храни потискат глада за сладко

Обичате ли да хапвате по нещо сладичко след обяд или вечеря? А изпитвате ли потребност да изядете един огромен шоколад? Тук ще откриете лист с храни, които ще ви оказват помощ да притъпите желанието за сладкиши и захар.

Ето кои са те:

Канела

Канелата е леко пикантна фалшификация с тъничък и внимателен сладостен послевкус. Богата е на антиоксиданти и има свойството да намалява кръвната захар. Неслучайно е и част от редица хранителни добавки за диабетици, подпомагащи лекуването и балансиращи равнищата на глюкозата в кръвта. Ако я добавяте по-често към храни и питиета, желанието ви за сладко може да намалее доста.

Плодове

Плодовете са натурален десерт от природата. Те са сладки, сочни и вкусни. Освен това са превъзходен източник на фибри, витамини, минерали, потребни въглехидрати, антиоксиданти. Редовната умерена консумация на плодове може да ви помогне да поддържате здравословно тегло, тъй като са небогати на калории. Плодовете понижават риска от диабет вид 2, защото съдържат фибри, които забавят повишението и усвояването на кръвната захар.

Протеини

Препоръчително е плодовете да не се употребяват независимо, тъй като въпреки всичко съдържат плодови захари, които могат да покачат кръвната захар. Най-добрата композиция включва протеини. Протеините оказват помощ за забавянето на усвояването на захарите. Дават и дълготрайна задоволеност, сила, значими са за деленето на всяка клетка в организма.

Вода

Пийте повече вода, когато ви се дояде нещо сладко. Много постоянно бъркаме жаждата с апетит. Преди да побързате да посегнете към някаква храна или към нещо сладко, изпийте чаша вода. Според livestrong.com, дехидратацията на организма изпраща лъжливи сигнали към мозъка, че сме гладни без това действително да е по този начин.

Дъвка

Дъвката не е храна, само че все пак тя може да притъпи желанието за сладко. За задачата е значимо да изберете дъвка без добавена захар. Проучване от 2007 година, оповестено в списание Appetite и представено от livestrong.com демонстрира, че хората, които дъвчат дъвка, когато им се дояде нещо сладко, похапват доста по-малко и по-рядко захари и въглехидрати.

Зеленчуци

Трудно е зеленчуците да заместят напълно сладкото, само че въпреки всичко могат да оказват помощ в битката с глада за захари и въглехидрати. Можете да ядете повече зеленчуци без виновност, защото огромна част от тях са с ниско наличие на калории и въглехидрати с дребни изключения, измежду които картофи, сладки картофи, алено цвекло, които са високовъглехидратни.

Семена

Семената имат висока хранителна стойност. Те засищат освен глада за сладко, а глада като цяло. Оставят чувство за дълготрайна задоволеност и са прелестен метод да се предпазите от прочувствено или неконтролирано хранене, преяждане. В тях се съдържат огромни количества фибри, омега-3 мастни киселини, протеини.

Трябва да се има поради, че макар здравословния темперамент на мазнините в семената, те въпреки всичко са мазнини, което значи, че имат висока калорийна стойност. Не преяждайте с ядки и семена, а консумирайте умерени количества.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР