Обичате италианската кухня? Почитателите ѝ са наясно, че тя е

...
Обичате италианската кухня? Почитателите ѝ са наясно, че тя е
Коментари Харесай

За почитателите на италианската кухня: Вкусна салата с паста

Обичате италианската кухня? Почитателите ѝ са наясно, че тя е израз на кулинарното изкуство , развито в Италия, което включва мощно вкоренени обичаи , общи за цялата страна.

Една от главните характерности на италианската кухня е нейната елементарност, с доста ястия, формирани от малко съставки - италианските готвачи разчитат на качеството на съставките, а не на сложността на приготвянето. Най-популярните ястия през вековете постоянно са били създавани по-скоро от баби, в сравнение с от майстори готвачи. Затова и доста италиански предписания са подобаващи за домашно и всекидневно подготвяне, зачитайки териториалните специфики, като се дава преимущество единствено на суровините и съставките на района на произхода на ястието и на запазването на неговата сезонност.

Днес ви предлагаме да готвите като италианци и да си извършите салата с паста:

Ризони с печени чери домати, риба звук, маслини и каперси

Необходими артикули за 4 порции
800 г чери домати (различни видове)2 с.л. балсамов оцет2 с.л. зехтин2-3 скилидки чесън2 стръка босилексол и черен пипер280 г риба звук в зехтин2 с.л. бейби каперси1/3 ч.ч. черни маслини (без костилки)3 рохко сварени яйца1 сварен картофшепа зелен фасул400 г ризони
Начин на подготвяне:

1. Разрежете чери доматите на половинки и ги сложете в дълбока тавичка. Смачкайте леко необелените скилидки чесън и ги сложете при доматите. Разпръснете листата на единия филиз босилек и полейте с балсамовия оцет и зехтина. Печете в авансово загрята фурна на 190 градуса 30-35 минути.

2. Изтискайте вътрешността на скилидките чесън в тавата. Отстранете босилека.

3. В тенджера с вряща подсолена вода сипете пастата ризони и почистения и нарязан зелен боб и варете съгласно напътствията на пакета на пастата. След това прецедете пастата и фасула (запазете 50 мл от водата от варенето) и ги прибавете при печените домати.

4. Обелете и нарежете на кубчета картофа. Обелете яйцата и ги нарежете на четвъртинки. Добавете кубчетата картоф в тавата при доматите.

5. Добавете рибата звук, каперсите, маслините и водата от варенето на пастата. Разбъркайте добре. Подредете четвъртинките яйца най-отгоре. Поръсете с листа босилек. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР