Обичаме да имаме възможност да си поговорим с млади актьори,

...
Обичаме да имаме възможност да си поговорим с млади актьори,
Коментари Харесай

Йоанна Начева от All Inclusive: Важно е да казваме неща, които извират от душата и сърцето ни

Обичаме да имаме опция да си поговорим с млади артисти, тъй като точно те са бъдещето на българския спектакъл и кино. Днес ще ви срещнем витуално с една надарена и красива млада дама. Убедени сме, че я познавате от дребния екран в облика на Надя от комедийния сериал на NOVA " All Inclusive ".

Там тя играе емоционално момиче с огромно сърце, чието всекидневие е поредност от по едно и също време комични и от време на време леко трагични случки. Но коя е Йоанна в действителния живот и каква е връзката ѝ с Надя? Какви са нейните фантазии и желания и кои са значимите за нея неща? Нека разберем.

Вече няколко години се превъплъщаваш в ролята на Надя от All Inclusive. Какво значи за теб този облик и чувстваш ли се като че ли си израснала редом с нея?

Йоанна: Здравейте! Благодаря за поканата. Това е пета година, в която Надя е част от живота ми, да. Не е по никакъв начин малко време, изключително в 20-те години на човек, когато се случват фундаментални промени. Промяната е неизбежна, само че приятна и красива! С течение на времето и сюжетните промени, имам чувството, че ми става все по-трудно да приказвам за нея и за себе си - редом. Има огромни промени, както при нея, по този начин и при мен, в персонален проект, което ни отдалечава, само че пък по никакъв метод не прекъсва връзката ми с персонажа. Надя си е Надя.

Коя е най-трудната сцена, която си заснемала в сериала и коя е най- занимателната?

Й: Във всяка сцена има щипка предизвикателство и щипка развлечение. Този сезон имах невероятната опция да си партнирам главно с дребния Виктор Попов (в ролята на Преслав), който аз назовавам Вундеркинд. Само по себе си, това може да подскаже, че снимачният развой тази година за мен беше цялостен с повече развлечение, в сравнение с с " компликации ". Децата вършат всичко толкоз по-цветно, че в моменти, в които имах по-мрачни дни, той като с магическа пръчка ги озаряваше. За смешни подиуми няма да издавам, тъй като трябват да ни гледате! (смее се)

 йоанна начева Йоанна Начева (личен архив)

Играта пред камера те зарежда или те изтощава?

Й: Когато вършим нещата, които обичаме и които в действителност са ни на сърце, несъмнено, че се зареждаме. Но постоянно има дни и дни… въпреки всичко сме човешки същества с страсти. На този въпрос мога да отговоря с това, че даже да се усещам изтощена, незабавно съумявам да намеря нещо позитивно и да хармонизирам силата.
 Пробвахме коректор №1 в Европа * Edna предлага Пробвахме коректор №1 в Европа*
Емоциите на героинята ти остават ли по някакъв метод с теб, когато камерата спре да снима, или успяваш да се отърсиш елементарно от снимачния развой?

Й: Това е доста забавно. Всеки има друга система на работа. Аз персонално незабавно пущам това, което сме снимали. Ако си представим празен лист при започване на всяка сцена, в края на сцената е напълнен, надраскан, смачкан… Късам го и стартирам нов бял лист за идната сцена. А завърши ли снимачният ден, тотално съм оставила силата, страстите и мислите на терен.

Свързват ли се с теб почитатели на All Inclusive и в случай че да, каква е връзката ви?

Разбира се. Последователите ми са едно от най-ценните неща за мен. И не приказвам просто за " Followers ". Говоря за хората, които в действителност съм докоснала, радват ми се и търсят контакт с мен. Чувството е прелестно и доста постоянно получавам известия, които идват в непредвидени за мен моменти, в които в действителност нуждая се да чуя нещата, които ми пишат. Усещам, когато някой е чист и откровен, даже през електрониките. За мен това е значимо - да споделяме неща, които извират от душата и сърцето ни. Старая се да давам отговор на множеството известия, тъй като не ми коства нищо, а пък мога да усмихна индивида, постарал се да ми каже блага дума.

 йоанна начева Йоанна Начева (личен архив)

Как откри пристрастеността си към актьорството?

Й: Ха-ха, в случай че погледнем нереално, по-скоро актьорството откри мен. Не съм го търсила непременно. Детска, на пръв взор невъзможна за мен фантазия, се трансформира в действителност, по напълно инцидентен метод. Грабнах момента и усетих, че не ми е непознато.

Кои са твоите идоли в актьорската специалност?

Й: Възхищавам се на доста артисти. Всеки носи и дава нещо характерно, особено за него си. Няма да изброявам, само че ще се повторя с едно мое изявление, че всеки човек на изкуството заслужава да бъде оценен за това, което желае да съобщи на публиката!

Какво правиш, когато не си на фотоси - имаш ли някакви странични занимания и занимания?

Й: Когато не съм на фотоси, всекидневието ми е напълно нормално. Работя по други, мои си планове, които не са чак толкоз артистични. Намирам време и за разходки, за обичаните ми хора и занимания, поддържащи здрав дух, крепко тяло (смее се).

Какво искаш да постигнеш в кариерата си на екрана и на сцената в идващите 10 години?

Й: Искам да реализира благополучие и задоволство. Каквото и да се случва в професионален проект идващите 10 години, цел номер едно е това. Не мога да ви споделя огромни, съответни фантазии, само че ви споделям най-важното за мен - това, което желая да усещам, а не това, което ще бъде материализирано и очевидно за всички ни.

Ако можеше да заживееш в един филм или сериал, кой щеше да е той?

Й: Мисля, че ще ми е супер във кино лентата “Шрек ”. И не, това не е опит за тъпа смешка... Приказни филми, с успокояващи мелодии, идиотски смехории и принцеси с мъжки характери са ми доста обичани.

Препоръчай ни какво да гледаме - някой твой обичан филм, сериал или театрална режисура.

Й: От скоро виждам главно ситкоми. Не мога да допускам, че съм се лишавала толкоз години от това развлечение. Може би съм от хората, които отхвърлят известни и всеобщо харесвани неща. Най-вероятно това е и повода да не съм гледала “Friends’’ и “The Big Bang Theory ”. Е, в този момент това е част от всекидневието ми и мощно предлагам. Тепърва идват студените месеци, а това е най-уютното време за спектакъл. Любимите ми постановки са ‘'Полет над кукувиче гнездо’’ и ‘'Крадецът на праскови’’. Бих ви предложила да гледате обичаната ми Нели Монеджикова в ‘’Железният светилник’' и, несъмнено, другите ми обичани другари и сътрудници от ‘’All Inclusive’’ - Елена Атанасова, Петър Калчев и Явор Борисов във “Влюбеният Шекспир ”.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР