Обичам вдъхновяващи цитати, които ни подтикват към действие. Същото важи

...
Обичам вдъхновяващи цитати, които ни подтикват към действие. Същото важи
Коментари Харесай

Цитатът, който стои на хладилника на Джеф Безос

Обичам вдъхновяващи цитати, които ни подтикват към деяние. Същото важи и за създателят и основен изпълнителен шеф на Amazon Джеф Безос, който е прочут с това, че на хладилника си държи откъс от американския мъдрец и публицист Ралф Уолдо Емерсън.

„ Да се смееш постоянно и доста. Да спечелиш уважението на интелигентни хора и привързаността на деца Да заслужиш утвърждението на откровени критици и да преодолееш измяната на подправените другари. Да цениш хубостта. Да даваш от себе си. Да оставиш след себе си един малко по-добър свят, било то със крепко дете или градинска леха. Да си играл и да си се смял  ентусиазъм, да си пял  с приятност. Да знаеш, че най-малко един човек е дишал по-леко, тъй като ти си бил до него. Това значи, да си постигнал триумф “, гласи цитата на Емерсън.

Поразяващото в тази ситуация е, че най-богатият човек на планетата, чието положение се прави оценка на над 140 милиарда $, ни разкрива една друга страна от неговия живот – страна, която не е обвързвана с печеленето на пари.

Смях, почитание, любов, хубост, здраве, благоденствие, благотворителност  – това не са типичните бизнес индикатори, с които богатите мерят своя триумф. За Безос (и Емерсън) обаче това са неща, които в края на деня имат най-голямо значение.

Преди да последвате пристрастеността си, би трябвало да й позволите да ви намери 

Плодовете от съзнателното избиране на живот,в който вършиме нещата, които обичате, са изобилни. Както споделя именитият вложител Уорън Бъфет, да вършиме това, което ви кара „ всеки ден да танцувате степ, до момента в който отивате на работа “.  Мнението на Безос по този въпрос е сходно.

„ Вие не избирате вашите ползи и пристрастености, те избират вас “, споделя шефът на Amazon. „ Всички ние ние сме надарени с избрани пристрастености, а хората, които имат шанс, могат да следват тези си ползи “, прибавя той.

Следването на ползите идва с доста спомагателни облаги, като да вземем за пример тази, че няма да намразите работата си, в случай че обичате това, което вършиме. Да изтъквам още веднъж Бъфет: „ Най-успешните хора в света на бизнеса са тези, които вършат това, което обичат “.

 Тук идва и въпроса, какво обичате вие? Повечето от нас се помиряват с положителната заплата и работната сигурност, даже и те да вървят в комплект със скучни задания, токсични сътрудници и дълго работно време. Защо одобряваме да вършим тези неща, когато можем да вършим нещо, което обичаме?

В последна сметка от щастието ни като хора зависи най-много от това дали нашите ползи и пристрастености са неразделна част от всекидневието ни. Най-важният ви приоритет ви живота би трябвало да бъде това да разберете какво обичате и какво не. Ако към този момент сте разкрили тази загадка, то единствената ви работа е да я последвате.

Марсел Шуантес, създател на Leadership From the Core, за Inc.com

Редактор: Георги Георгиев / Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР