Обичам да нося обувки с висок ток, макар да го

...
Обичам да нося обувки с висок ток, макар да го
Коментари Харесай

На висок ток

Обичам да нося обувки с висок ток, въпреки да го върша рядко. Харесвам метода, по който ме карат да се усещам, по какъв начин издължават фигурата ми и вършат походката ми по-елегантна, по-бавна и грациозна. Усещам се по-женствена. Харесвам още извивката на глезена, която придават и по какъв начин кракът ми наподобява в тях. Не единствено формалната рокля, само че и сякаш всички облекла стоят по-добре с красиви обувки с висок ток.

Те обаче могат да бъдат жестоки като феодален апарат за мъчение. Болката, която могат да причинят неуместните обувки е толкоз огромна, че изтрива като с гума всичко към нас и остава само пулсиращото й пробождане. Могат да провалят и най-специалния ден или миг. Потърпевшите знаят защо приказвам. Тогава обувките на ток не те вършат елегантна, а смешно клатушкаща се и неуверена.

Затова когато ги купувате, без значение дали ще ги обувате всеки ден или единствено в специфични случаи им обърнете задоволително внимание.

- Първо изберете вярната височина за вас. Ако не ходите постоянно на токчета, не купувайте модели, които ще прибавят към 10 сантиметра към растежа ви, въпреки и да звучи добре и да наподобяват доста красиви. Започнете с по-нисък вид. Всичко е въпрос на привикване, само че си дайте време.

- формата на тока също е от голяма важност. Тя с изключение на комфортна, е добре да бъде съобразена и с фигурата ви. Например, по-пълните крайници и прасци не биха изглеждали добре върху напълно тъничък ток. В този случай са подобаващи по-широките разновидности. Моделите, които са с огромни и груби платформи, обути от дами с доста слаби крайници, стоят съвсем неестествено и носят чувството за тежест. Затова, когато сте в магазина и избирате даден модел безусловно се огледайте в цялостен растеж и вижте по какъв начин наподобява фигурата ви с него.

- извивката – тя е доста значима за удобството на обувката. Сводът на крайници ви би трябвало да прилепва идеално върху стелката, без празен ход. Това оказва помощ за вярното разпределение на тежестта и прави обувките с изключение на красиви, само че и удобни.

- моделът би трябвало да ви харесва и да е подобаващ за облеклата, които носите, а не кардинално съвременен. Нека обувката с ток е част от вашата същина, а не изкуствено допълнение, което държите в дрешника си по насила. Пазарът изобилства от разнообразни модели. Просто намерете вашия – състезателен, грациозен, еко, с ослепителен цвят или доста орнаменти. Ако нямате искания, заложете на класическите разновидности, които ще подхождат на повече тоалети и не губят бързо актуалността си.

- материалите - най-добре е да заложите на естествените. Те са по-качествени, обезпечават по-добър комфорт и ви избавят от неприятната миризма.

- поддръжка – колкото качествена и красива да е обувката, в случай че външният й тип е безстопанствен тя несъмнено не коства. Обеленият ток, пречупената кожа и изкривената извивка не са приятна панорама. Затова се грижете за обувките си. Съхранявайте ги в кутии и ги почиствайте откакто се приберете у дома. Не ги оставайте да престоят с прахоляка и калта, те попиват в кожата и я повреждат. И да уточня – под разчистване нямам поради гъбичките за гланциране, а потреблението на подобаващи за материята препарати и кремове.

- в магазина – значимо е кога си купувате обувки. Много постоянно след работния ден краката ни са подути и изтощени. Когато купувате обувките се разходете с тях. Трябва да са ви комфортни. Ако ви убиват или усещате напрежение примерно единствено в предната част на стъпалото, тогава не ги купувайте. Ако е комфортна обувката ще усетите незабавно. Не отивайте към касата с мисълта, че с времето ще улегне на крайници ви. Имайте поради, че извивката, дължината или остротата й (ако притиска пръстите ви) - не се трансформират.

- на помощ – в комерсиалната мрежа към този момент се оферират и помощни средства, с цел да създадем носенето на обувки с ток единствено наслаждение. Например ще намерите спрейове за разпределяне на кожата. Напръсквате новата обувка и по-късно я обувате. Препаратът отпуска кожата по крайници ви и получавате резултата на няколкократно обуване.

Ако извивката не ви пасва или кракът ви се изморява в обувките с висок ток, използвайте коригиращи стелки. Някои се поставят единствено в предната част на стъпалото, други са за цялото стъпало. Те са силиконови и са съвсем незабележими. Могат да се употребяват даже и за сандалите през лятото, тъй като се лепят върху стелката и с изключение на всичко друго стопират и това неприятно хлъзгане на босия крайник.
Всяка от нас има свои аргументи да носи или не високи токчета. Но те несъмнено могат да прибавят към загадъчната женската природа още пристрастеност, обаяние и грациозност.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР