Обичаите и традициите, съхранени от българите през вековете, са нашата

...
Обичаите и традициите, съхранени от българите през вековете, са нашата
Коментари Харесай

Радев: Обичаите и традициите, съхранени през вековете, са нашата връзка с предците ни

Обичаите и традициите, съхранени от българите през вековете, са нашата връзка с предците ни. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден в конна база „ Фригопан “ в село Царацово, община Марица взе участие в отбелязването на Тодоровден и формалното разкриване на спортния сезон по конен спорт.

Президентът акцентира хубавичко връзка на българина със земята, с ездата и конете. „ Тодоровден е знак на волния ентусиазъм на българина към свободата “, уточни президентът. Той добави и че през днешния ден по традиция, българите насочат молебствия за здравето на конете, само че празникът, който е на прага на пролетта, е и вяра за нов живот и изобилие.

В приветствието си Румен Радев поздрави уредниците за опцията, която дават на младежите, да се развиват и да демонстрират умения в конния спорт. Държавният глава благодари на родителите и околните на жокеите, за това, че със своята ангажираност и безрезервност стимулират спортистите за деен метод на живот, възпитават ги в усърдие, обич към традициите, природата и животните. На българските спортисти по конен спорт президентът пожела здраве и спортни триумфи. „ Уверен съм, че ще растете като почтени българи, наследници на горделив и мощен народ. Ще бъдете образец за подражателство и всеки ден ще отстоявате правилата на честната игра и полезностите на физкултурата и спорта “, сподели още президентът Радев.

Събитието, в което президентът се включи по покана на млади жокеи, стартира с водосвет. Бяха показани и национални традиции, свързани с Тодоровден. Държавният глава награди участниците в детската възрастова група, които се включиха в надпреварата по прескачане на трудности./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР