Обича ме, не ме обича. И така докато свършат листчетата

...
Обича ме, не ме обича. И така докато свършат листчетата
Коментари Харесай

Жените харесват мистериозните мъже

Обича ме, не ме обича. И по този начин до момента в който свършат листчетата на маргаритката. Копнежът по недостижимия обект на предпочитание несъмнено е прочут на всички. Проучване измежду потребителки на Фейсбук разкрива, че дамите изключително се любуват на несигурността. Те просто обожават играта на котка и мишка... в която те са мишлето.

Когато приказваме за сърдечни терзания, инстинктите ни очевидно отхвърлят неписаните обществени контракти сред половете, написа FYI Living. Обикновено нещата сред хората са относително елементарни - в случай че ме харесваш, ще опитам и аз да те харесам, в случай че не - евентуално ще ме отблъснеш.

Социолозите назовават това държание принцип на реципрочността, което значи, че хората заплащат за отношението със същата монета. Жените в изследването на Вирджинския университет обаче били приблизително два пъти по-привлечени от мъжете, за които не били сигурни дали ги харесват или не. Нещо повече - дамите разказали, че били най-щастливи, когато си общували точно с тези недостижими мъже.

Защо несигурността въодушевява дамите, още не е ясно. Еволюционната позиция не може да предложи решение на загадката - ясно е, че мъж, който си играе игрички в любовта, не може да бъде постоянен татко на потомство. По-вероятно е по време на първата фаза на привличането женският мозък да навлиза във фаза на лека неуравновесеност, сходна на положението при мощна взаимозависимост, когато организмът ни копнее най-вече за това, което ни е неразрешено. Засега обаче това съмнение остава в областта на спекулациите.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР