Обхватът на заразата се разширява, но вече не е експоненциално.

...
Обхватът на заразата се разширява, но вече не е експоненциално.
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов тревожно: Обхватът на заразата се разширява

Обхватът на болестта се уголемява, само че към този момент не е експоненциално. Това написа във Facebook профила си математикът проф. Николай Витанов.

" Сега положителната вест. Базовото репродуктивно число към този момент четвърти ден е под 1.3. Тази заран е 1.214 “, оповестява още от горещите данни той.

Ето какво проучва още проф. Николай Витанов за с вируса у нас:

Знаете към този момент, че като ме питат ще удържи ли здравната система, давам отговор: ще устиска. Ще устиска значи, че корабът на здравната система, нагледно казано, ще вземе завоя при Камен бряг, само че ще закачи някоя и друга канара. Активните случаи ще трансферират 110 000 и ще се насочат към 115 000. Знаете, че здравната система е в положение на механически и кадрово претоварване.
свързани новини128на 02.11.2021
Друга положителна вест е, че знаците, характеризиращи разпространяването на болестта стопираха да порастват. Маршируват на място. Това приказва, че силата на дифузното разпространяване, въпреки и да е огромна, спря да пораства. Това демонстрира, че са достигнати пиковите стойности за вторичния пик на тази вълна (какво следва след вторичния пик е обособен въпрос). Маршируват на място значи, че броят на новите случаи ще остане висок. Това не е добре.

Най-напред картата на риска според проекта на Министерството на здравеопазването. си остава комплицирана - 25 области са на равнище 4, към двете, които не са, се добави и Търговище, само че с течение на седмицата това може да се промени. Както забелязвате, Кърджали се чака да си смени цвета.

Какво да пиша за - - чок, съблюдаване на и цялостен локдаун - йок. Пожарът гори с огромна мощ, само че към този момент няма какво да поддържа горенето му в размер 7000 нови случая дневно. Тенденцията на повишаване на случаите се пречупва и без цялостен локдаун.

На прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост нещата са замрели. Свръх тъмночервената зона не се уголемява, само че тъй като огромни области като София и Варна са в нея, като нищо може да стигнем 1000 на 100 000 за цялата страна. За това ще е задоволително и Пловдив да се къпичне в свръх тъмночервената зона. Думата къпичне се употребява преднамерено, с цел да не заспите.

Ако желаех да ви приспя, щях да почна да ви приказвам по какъв начин Пловдив може да промени траекторията на системата във фазовото пространство и да я насочи към басейна на привличане на атрактора 1000 на 100 000 и да се случи бифуркация, която да промени положението на цялата система, макар че елементи от нея са вън от басейна на привличане.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР