Обхватът на стрелба на съвременните американски системи HIMARS е до

...
Обхватът на стрелба на съвременните американски системи HIMARS е до
Коментари Харесай

Politico: От страх САЩ отказват да доставят на Киев ракетни системи за залпово изстрелване

Обхватът на пукотевица на актуалните американски системи HIMARS е до 300 километра. Според Киев тези системи ще оказват помощ на Украйна да надмине съветската тежка артилерия по обсег и разрушителна мощ, което значително може да дефинира изхода от войната.

Според източник на от администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, управляващите считат за по-ефективно да изпратят в Украйна 155-милиметрови гаубици M777 вместо MLRS. Според източници обаче украинските управляващи не престават да желаят доставка на това оръжие.

По-специално президентът Володомир Зеленски загатна нуждата от приемане на американските реактивни залпове M142 HIMARS и M270 MLRS по време на тирада пред водачите на Г-7 при започване на май.

Събеседникът на Politico прибавя, че " разочарованието нараства " измежду украинските управляващи поради опасенията на Вашингтон по отношение на военните доставки.

Украйна и Съединени американски щати не престават интензивно да разискват доставките на оръжие, твърди неназован чиновник на Белия дом. Според него даже като се вземе поради към този момент предоставената от края на февруари военна помощ на Украйна на стойност 3,8 милиарда $, не всички оръжия, поискани от Киев, могат бързо да му бъдат предадени.

В началото на май президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа закон за ленд-лизинг за Украйна, който ще форсира доставката на военно съоръжение. Законопроект за разпределяне на спомагателна помощ на Украйна за 40 милиарда $ беше блокиран в Сената от републикански сенатор.

Превод и редакция: Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР