Обхватът и тарифите на тол системата ще станат ясни в

...
Обхватът и тарифите на тол системата ще станат ясни в
Коментари Харесай

Онлайн калкулатор изчислява таксите по магистралите

Обхватът и цените на тол системата ще станат ясни при започване на есента. Последното предложение на ръководещите е от в началото плануваните близо 11 000 км пътища платени да станат не повече от 6000 км. Това обгръщат главно автомагистрали и отчасти пътища от първи и втори клас. За другите пътища ще има друго тарифиране, стана ясно от думите на зам.-министъра на районното развиване Николай Нанков по време на представянето на техническата подготвеност за въвеждането на тол системата.

От 16 август стартира действителният тест на системата, до тогава се прави техническа употреба в " офис режим ". Крайният вид на обсега и цените ще стане явен при започване на есента. От 1 ноември най-рано ще може да започва и действителната комерсиална употреба на тол системата и да се събират такси от тежкотоварния превоз.

Темата с размера на цените не се разисква от през вчерашния ден. Преди два месеца имахме среща с транспортния отрасъл, на която бяха показани примерни ставки, направени от Световната банка. Продължаваме да търсим баланс за най-удачните и използвани за България ставки, уточни Нанков и още един път акцентира, че цените ще бъдат разнообразни за другите пътища. Поради тази причина Националното тол ръководство работи по правенето на специфичен онлайн калкулатор, който ще оказва помощ на водачите да пресмятат дължимите тол такси по другите направления.

За надеждното действие на системата към този момент е построено Национално тол ръководство, където общо 629 чиновници работят в особено оборудвани пространства -диспечерски пункт, стая за надзор, колцентър и други, назова численият състав на държавната конструкция Николай Нанков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР