Обгазяване със серен диоксид над допустимата средночасова норма от 350

...
Обгазяване със серен диоксид над допустимата средночасова норма от 350
Коментари Харесай

Мистерия: Серен диоксид души Димитровград, а тецът е затворен от седмица

Обгазяване със серен диоксид над допустимата средночасова норма от 350 микрограма на кубик е записано над Димитровград през днешния ден в 11:00 часа.

Топлоелектрическата централа " Марица 3 " не работи от седмица, даже и сега, заяви основният правист на сдружението Юлиян Семерджиев.

На уеб страницата на Изпълнителната организация по околната среда сподели, че фактически има превишение на нормата, което е регистрирано от Автоматична измервателна станция " Раковски ".

От Агенцията чакат Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково да уведоми обществеността кой тъкмо ще понесе отговорност за записаното превишение на нормите. Къде е била осъществена инспекция, на кого са били дадени наставления и чия активност ще бъде спряна, питат от централата.

" Да, фактически има регистрирано превишение със стойност 360,06 микрограма. За нас то бе предстоящо ", разяснява шефът на РИОСВ-Хасково Мариана Вълчева. Тя посочи, че има система, която следи преноса на въздушни маси. Въз основа на данните ѝ единственото пояснение и умозаключение е, че става дума за излъчвания от серен диоксид от енергийния комплекс " Марица Изток ", уточни Вълчева. 
 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР