Обезщетенията за травма при катастрофа, които застрахователите ще плащат, ще

...
Обезщетенията за травма при катастрофа, които застрахователите ще плащат, ще
Коментари Харесай

Важно за шофьорите! Обезщетението за убийство на пътя – според дохода на загиналия

Обезщетенията за контузия при злополука, които застрахователите ще заплащат, ще се пресмятат с точки. За всеки тип контузия ще се присъждат избран брой точки. Те ще се сумират, ще се умножават по коригиращ коефициент и по този начин ще се получава крайната сума, която ще получават потърпевшите лица, оповестява в. „ Телеграф “.

Една точка ще е равна на минималната работна заплата, разкриват застрахователи.

По-леките контузии, като счупвания на ръка, ще бъдат с по-малко точки. Най-тежките и с най-вече точки ще са контузиите по вътрешни органи или мозъчните контузии, тъй като те могат да бъдат съдбовни.

Това планува план на методика за установяване размера на компенсациите за имуществени и неимуществени вреди в резултат на телесно увреждане на потърпевшо лице и за установяване размера на компенсациите за имуществени и неимуществени вреди на повреденото лице вследствие гибелта на потърпевшото лице.

Тя е направена от консултантска компания, избрана от Гаранционния фонд. В момента методиката се разисква с Асоциацията на българските застрахователи.

Очаква се на съвещание през днешния ден фондът да я одобри. Впоследствие планът ще бъде показан на Комисията за финансов контрол и други институции, които ще изработят взаимна разпоредба. Проектът не би трябвало да се приема като краен вид, а като насочна точка, база за полемика, акцентират от Гаранционния фонд.

Обезщетенията за имуществени вреди за наследниците на умрялото в ПТП лице ще се пресмятат по доста параметри, само че главният ще е приходът на починалия. Те се преглеждат като загуба на приход. Това значи, че наследниците на лица с по-висок приход действително ще получават и по-високо обезщетение.

Застрахователи разясняват, че този въпрос е доста внимателен, само че по този метод ще има справедливи критерии за пресмятане на компенсациите.

Най-тежък коефициент и надлежно най-голямо обезщетение ще се заплаща на деца до 18 година, които са изгубили и двамата си родители в злополука.

Доходът ще се гледа за три години обратно, ще се потвърждава с документи и ще се взима най-високата сума. Обезщетението ще се пресмята като се взема поради какъв брой още години е имал починалият до пенсиониране. Освен това ще се взема поради по какъв начин приходите биха се увеличавали в бъдеще поради инфлацията.

Запазва се лимитът от 5000 лева, въведен с промени в застрахователния кодекс,, за компенсациите за по-широкия кръг родственици на умрял на пътя. За тесния кръг предел няма.

Проектът за методика е основан на испанския модел. Един от най-важните аспекти на испанския модел е, че имуществените и неимуществените вреди се правят оценка поотделно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР