Обезщетение в размер на 600 000 лева искат двете родилки,

...
Обезщетение в размер на 600 000 лева искат двете родилки,
Коментари Харесай

СОС ще обсъжда и гласува исковете на двете родилки с разменени бебета към болница Шейново

Обезщетение в размер на 600 000 лв. желаят двете родилки, които през септември напуснаха АГ-болница “Шейново ” с разменени бебета. Родителите на двете деца насочат предложение до лечебното заведение за непринудено решение на разногласието. Искът е за породени неимуществени вреди.

След като внесат исковете си в болничното заведение, те ще би трябвало да се разискват и гласоподават от Столичния общински съвет, а в случай че предлагането не бъде утвърдено следва правосъдно решение.

Антон Койчев - ръководител на комисията по опазване на здравето към СОС пред Българска национална телевизия:

" Не здравната комисия и не Общинският съвет вземат решение мигновено какъв ще е размера на това обезщетение, дали то ще се изплати или не. Предстоят правосъдни процедури. След като има изговаряне на способния орган - съда, едвам тогава ние можем да дадем своето позволение на сдружението да изплати съответната отплата. Семействата са в правото си да желаят обезщетение, само че дано да не останат с усещане, че това е една процедура, която просто ей по този начин може да стане от през днешния ден за на следващия ден ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР