Обезпокоителна е голямата задлъжнялост на общината, това е тежко наследство,

...
Обезпокоителна е голямата задлъжнялост на общината, това е тежко наследство,
Коментари Харесай

Николай Шушков: Ще предприема мерки за намаляване на финансовия дефицит на общината

Обезпокоителна е огромната задлъжнялост на общината, това е тежко завещание, както за бъдещия кмет, по този начин и за всички нас. Това разяснява  независимият претендент за кмет на Благоевград Николай Шушков.  

Той взе участие в среща с актива на Българска социалистическа партия в града, по време на която начертаха належащите проблеми в общината. Сред тях потребността от създаване на работеща икономка и откриване на нови високотехнологични работни места, по-високи приходи, развиване на дребния и междинен бизнес, смяна на  градската среда, качествени общински услуги, намерено и транспарантно ръководство.

„ Ще направя изчерпателен разбор на отговорностите и заемите на общината. Ще подхваща ограничения за понижаване на финансовия недостиг, който към този момент заплашва нейната финансова непоклатимост. Ще работя за по-благоприятни условия и данъчна среда, които да подтикват бизнеса. Няма да усилвам локалните налози и такси, а ще ги ръководя по-ефективно “, означи Шушков. 

По думите му общинската администрация се нуждае от обзор на структурата, числеността и  ефективността. „ Тя работи за просперитета на хората и града “, сподели още той. 
Независимият претендент за кмет на Благоевград още веднъж акцентира, че ще работи за това да няма нито едно политическо предопределение или уволняване в администрацията. И добави, че ще разчита единствено на готови и квалифицирани хора, минали през конкурс. 

Той разяснява и парцела на някогашната казарма. „ Много се спекулира, че като регионален шеф съм желал да лишава парцела от общината. А истината е, че локалната администрация лиши града ни от съвременна конгресна и културна инфраструктура, посредством която Благоевград да се нарежда като модерна дестинация и това да носи доходи в бюджета на общината и приходи за заетите в културно-конгресния туризъм “, изясни Шушков.

Той напомни, че през 2016 година е взето решение Министерски съвет да даде на общината безплатно близо 62 дка от площта на военното поделението за построяването на Интер Експо център, изложбена зала и музей.

„ Това трябваше да стане за 5 години. Има няколко папки с инспекции от държавния строителен надзор и всяка втора констатация там е обвързвана с противозаконни дейности. Настоящият кмет Илко Стоянов написа до Министерски съвет, че  общината нищо не е изпълнила, че е във финансов колапс и моли страната да удължи периода за плана. А това е невероятно, тъй като законът не го разрешава “, добавя претендентът за кмет на Благоевград.

Шушков посочи, че са осъществени незаконосъобразни строителни дейности на този терен. 

Относно безразборното застрояване на земеделските парцели, Шушков комнетира: „ Като кмет ще стъпя на Общия организационен проект и ще стартираме неговата смяна. Това е обвързвано и с концепцията за основаване на нова индустриална зона. Ще би трябвало да се извърви нелекия път на трансформира статута на тези терени, а не както в този момент пасбище е оповестено за индустриална зона. Това е пиарски трик, само че не взема решение въпроса с вложителите и новите работни места. Има и законодателни проблеми при преподреждането на  земеделските земи, които би трябвало да реши Народното събрание “.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР