Обезпокоени от получена информация за среща на служебния министър на

...
Обезпокоени от получена информация за среща на служебния министър на
Коментари Харесай

Позиция на народни представители от ДПС по повод изявление на служебния министър на финансите Людмила Петкова

Обезпокоени от получена информация за среща на служебния министър на финансите Людмила Петкова с представители на управленията на Комисията за противопоставяне на корупцията (КПК) и Национална агенция за приходите, на която е разпоредено да стартират масирани инспекции на народни представители от Движение за права и свободи без Пеевски и група, излязохме с декларация, в която обществено поставихме ясно дефинирани въпроси към служебния министър на финансите Людмила Петкова дали е вярна получената информация.

Ние, народните представители от Движение за права и свободи (без Пеевски и група) на 26 Юли 2024 година, отправихме същите въпроси към Министъра на Финансите госпожа Людмила Петкова и в писмен тип, и до през днешния ден не сме получили отговори на заложените въпроси.

В нас буди голямо безпокойствие фактът, че макар че на никое място в декларираната позиция не сме изказвали каквито и да е изказвания, служебният министър на финансите вместо да отговори на заложените въпроси, в изказване до медиите реагира с необяснима заостреност и окачестви заложените въпроси като „ уронване на престижа на институциите и чиновниците, които работят в тях ".

В изказването на служебния министър стремежът ни да получим ясни отговори на въпросите за превръщането на институциите в политическа бухалка, беше показан като „ подкопаване устоите на държавността и на правовата страна ".

Предвид манипулативното отклонение на отправените въпроси, представяме същите още веднъж:

- Имало ли е среща сред КПКОНПИ - Министерството на финансите - Национална агенция за приходите и в случай че е имало, КОЙ е основателят на тази среща и по каква причина се е състояла тя?

- Имало ли е външен човек по време на срещата?

- Какви са предпоставките, наложили разпореждането на масирани инспекции на към 25 народни представители от Движение за права и свободи?

- Каква е повода тъкмо в този момент да се разпоредят тези инспекции?

- Кое постанова данъчните служби да подложат тъкмо тези към 25 души на скрининг?

- Инспирирани ли са тези инспекции от съответни политически лица?

Липсата на отговори и нерелавантно направените внушения от страна на служебния министър на финансите будят спомагателни въпроси:

- Какво кара служебният министър на финансите да реагира на изразената позиция от страна на група народни представители, откакто твърди, че не е получила заложените от тях въпроси?

- Длъжен ли е служебният министър на финансите да отговори на въпроси на група народни представители?

- Получава ли служебният министър на финансите разпореждане за осъществяване на цитираните във въпросите инспекции, съвпадащи по време с други актове на служебното държавно управление за потребление на институциите за политическа бухалка?

- КОЙ дава нарежданията на служебния министър за предприемане на дейности за осъществяване на инспекции на тъкмо избрани лица, в тъкмо несъмнено време?

С актуалната позиция заявяваме още веднъж, че абсолютно одобряваме и съблюдаваме върховенството на закона в България и по никакъв метод не се слагаме над законите и институциите, които ги ползват, а търсим истината. И го вършим обществено, тъй като сме уверени, че тя е значима за цялото общество.

Водени от интереса на обществото и обезпокоени от метода, по който служебният министър отклонява фокуса на нашите въпроси и ги употребява за манипулативно замъгляване на тематиките, касаещи нарушената безпристрастност и самостоятелност на институциите, прилагаме копие на изпратеното до служебния министър писмо и настояваме час по-скоро да получим съответни отговори на заложените от нас въпроси.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР