Обезпечили сме на 100% сигурността на изборните места. Ще бъдат

...
Обезпечили сме на 100% сигурността на изборните места. Ще бъдат
Коментари Харесай

Петър Тодоров: Учениците, пращали сигнали за бомби, не искали да ходят на училище

Обезпечили сме на 100% сигурността на изборните места. Ще бъдат осъществени щателни претърсвания. В утрешния ден те ще бъдат безвредни. Дадени са инструкции при подозрителен багаж гласоподавателите да бъдат проверявани. Това разяснява пред основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

„ При пространства, които са сложени под защита, процедурата няма да се ползва. Ние сме сложили под наблюдаване обектите, реализираме надзор на влизащите и излизащите. Ако бъде получен сигнал, нашите чиновници дискретно оглеждат общите пространства. Всички останали пространства са запечатани. Така ще се види дали сигналът е подправен. Изборният развой се прекъсва единствено, в случай че бъде открит предмет, наподобяващ гърмеж “, акцентира гл. комисар Петър Тодоров.

Установено е, че заканите са пристигнали от страна, която е отвън Европейския съюз. Заплахата е била прекъсната.

„ От сряда до вчерашния ден заканите бяха от 17-годишен възпитаник в София, който беше арестуван. Той е заплашил голям брой учебни заведения. Заплахите в сряда, четвъртък и в петък (29, 30 и 31 март) са пристигнали от него “, добави Тодоров.

Единични закани са отправени от „ имитатори “, които също са били възпитаници и са открити. Обяснението им е било, че не желаят да вървят на учебно заведение.

„ В понеделник и вторник (27 и 28 март) водещата версия беше за хибридна офанзива от страна, отвън Европейски Съюз “, добави той.

„ Рискови секции има във всеки един регионален град и област. Те са сложени под изключително внимание. Резултатите са положителни. 120 са досъдебните и бързи производства. Може би въздействие има и допускането на гласоподаване с хартиена бюлетина “, изясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР