Обезлюдяването на градове е тревожна тенденция, която според експерти ще

...
Обезлюдяването на градове е тревожна тенденция, която според експерти ще
Коментари Харесай

Плащат, за да живееш в даден град

Обезлюдяването на градове е тревожна наклонност, която съгласно специалисти ще продължи и през идващите десетилетия. Някои области обаче пробват да забавят този развой. Пример е италианското градче Кандела. За решилите да се заселят в него ще има обществени придобивки и данъчни облекчения.

Причината локалните управляващи да прибягнат до тази мярка е, че от 8000 души население през 1990 година техният брой е намалял до 2700 към днешна дата. Сега градските управляващи се пробват да извърнат тази наклонност.

Семейство с две деца решило да се засели в Кандела ще получава по 2000 EUR на месец, а уединен човек – по 800 EUR. Младите фамилни двойки ще вземат по 1200 EUR. Освен това за всички нови поданици ще има данъчни облекчения и детски осигуровки за фамилните.

Разбира се има и някои условия, които ще би трябвало да се съблюдават. Новите поданици могат да бъдат както италианци, по този начин и чужденци, само че би трябвало да са решили непрекъснато да живеят в Кандела и да наемат жилище. Освен това тяхното годишно заплащане не би трябвало да е под 7500 EUR.

От опцията към този момент са се заинтересували шест италиански фамилии. Интересно е да се означи, че за последните 20 години в Кандела не е осъществено нито едно закононарушение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР