Обезлесяването в Амазонската джунгла в Бразилия се увеличило рязко през

...
Обезлесяването в Амазонската джунгла в Бразилия се увеличило рязко през
Коментари Харесай

Рязко увеличение на обезлесяването в Амазонската джунгла в Бразилия

Обезлесяването в Амазонската джунгла в Бразилия се нараснало внезапно през предишния месец, до момента в който страната се готви да изпрати войски, които да се опитат да лимитират противозаконната сеч и създаването на мини.

Бразилската организация за галактически проучвания посочи, че унищожената през април повърхност е с 64% по-голяма в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

През първите четири месеца на 2020 година унищожаването на гората от бракониери и притежатели на ферми се е нараснало с 55% .
 Продължава поголовното обезлесяване на Амазония в Бразилия
Продължава поголовното обезлесяване на Амазония в Бразилия

Чудовищно заличаване на " белите дробове " на Земята

Според природозащитниците политиката и реториката на президента Жаир Болсонару предизвикват противозаконната активност , отбелязва Би Би Си.

Болсонару отхвърля това. По-рано тази седмица той позволи разполагането на въоръжени сили в района.

Тропическите гори в Амазония са жизненоважен за планетата склад за въглероден диоксид, който забавя темпото на световното стопляне.

Националният институт за галактически проучвания в Бразилия (Inpe) уточни, че повече от 405 кв. км от Амазонската джунгла са обезлесени през предишния месец спрямо 248 кв. км през април предходната година.

Между януари и април общо 1 202 кв. км гори са били заличени , допълват от Inpe.

Природозащитни организации обявиха, че след началото на епидемията от ковид са били ситуирани по-малко държавни лесничеи в региона.
 Унищожаването на природата от индивида ще докара до още смъртоносни пандемии
Унищожаването на природата от индивида ще докара до още смъртоносни пандемии

Човешката активност в природата усилва рисковете от заразяване

Бразилия е една от най-засегнатите страни в Южна Америка от пандемията с към 141 000 инфектирани, от които са умряли повече от 10 000 души.

" Пандемията не оказа помощ, тъй като явно има по-малко лесничеи там и бракониерите явно не се интересуват от вируса в затънтени краища на Амазония ", споделя Пауло Барето, старши откривател на природозащитната организация с нестопанска цел Imazon.

Държавната организация за запазване на околната среда Ibama означи, че е понижила лесничеите в други рискови региони, само че не и в Амазония.

Обезлесяването в района набъбна, откакто президентът Болсонару встъпи в служба предходната година.

Той твърди, че повече земеделие и минно дело в предпазени горски територии е единственият метод да се избави района от беднотия .

Екологичните политики на Болсонару са всеобщо осъждани, само че той отхвърли рецензиите, като съобщи, че Бразилия оставала образец за запазване.

Той разкритикува Ibama за това, което дефинира като несъразмерни санкции . През първата му година като президент се наблюдаваше внезапен спад на финансовите наказания, налагани за еконарушения . В същото време организацията остава незадоволително финансирана и не разполага с задоволително личен състав.
 Болсонару към Ди Каприо: Плащаш, с цел да се пали Амазонка
Болсонару към Ди Каприо: Плащаш, с цел да се пали Амазонка

Скандал с еколози в Бразилия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР