Обещаващият руски стелт дрон S-70 Охотник-Б може да бъде заплаха

...
Обещаващият руски стелт дрон S-70 Охотник-Б може да бъде заплаха
Коментари Харесай

The National Interest: Руският стелт дрон S-70 Okhotnik-B заплашва НАТО

Обещаващият съветски стелт дрон S-70 Охотник-Б може да бъде опасност за НАТО.

Колумнистът Питър Сучиу написа за това в публикация за The National Interest.

Безпилотният летателен уред се създава от " Сухой " и съветската авиостроителна корпорация " МиГ " като част от план за аероплан от шесто потомство. Тежкият ударен безпилотен аероплан „ Охотник “ извърши дебютния си полет на 3 август 2019 година Този полет продължи над 20 минути под операторско ръководство. Месец по-късно се организира взаимен полет на дрон и изтребител Су-57.

" Въпреки че може да минат години, преди публично да влезе в употреба, има доста аргументи, заради които би трябвало да се преглежда като опасност за НАТО ", написа още Сучиу.

Безпилотната машина S-70 е издигната по схемата „ летящо крило “ и има ниска радарна видимост. Излетното тегло е към 20 тона, а турбореактивният мотор разрешава на дрона да лети със скорост до 900 километра в час. Освен това Hunter разполага с изкуствен интелект, който му разрешава да нападна цели без значение в автоматизиран режим.

Су-57 към този момент е оборудван с това, което Кремъл разказа като " втори водач ", а S-70 евентуално може да даде на пилотирания оператор усъвършенствана информираност за обстановката и дарба да се насочва към по-голям брой съперници.

Въпреки че точните благоприятни условия на Су-57 остават под въпрос – като някои западни анализатори допускат, че той в действителност е малко повече от модернизиран аероплан от четвърто потомство – S-70 Okhotnik в действителност може да бъде прикрит ловджия.

„ Дори няколко S-70 могат да станат смъртоносни “, сподели още Сучиу.

През юли беше видян S-70 да лети във групировка с изтребител МиГ-29. Видео, публикувано в обществените медии, демонстрира по какъв начин летящият дрон с форма на крило лети пред съветския изтребител, само че нито мястото, нито датата на видеото са доказани.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР