Обещаването на пари ще доведе до прекомерна инфлация у нас.

...
Обещаването на пари ще доведе до прекомерна инфлация у нас.
Коментари Харесай

Александър Иванов: Българите обедняват два пъти по-бързо отколкото другите в ЕС

" Обещаването на пари ще докара до несъразмерна инфлация у нас. Тя изпреварва с 5-6% индикаторите в Европейски Съюз. Наблюдаваме два пъти по-висок ритъм на инфлация у нас спрямо този в Европа. Българите обедняват два пъти по-бързо в сравнение с другите в Европейски Съюз ". Това съобщи за " Твоят ден " по NOVA NEWS депутатът от ГЕРБ-СДС Александър Иванов.

По думите му в последните дни ръководещите се сбиват или демонстрират неприлични жестове. " Според правилника Христо Петров би трябвало да бъде глобен по-сериозно за неприличния си жест. На фона на 2 юни - Деня на Ботев, държанието му е неприемливо и не реализира резултата, който искаше. Той може да има по-особено държание, само че не би трябвало да го придвижва в Народно събрание. А водещият съвещанието подцени случилото се и му наложи най-лекото наказване ", разяснява депутатът.

Според него с ограниченията се гони популизъм, а не действителен антиинфлационен резултат. " 25 стотинки отплата на литър гориво не е ориентирана към нито една целева група. Това не е и мярка, която лимитира потреблението. В интервала откогато се анонсира компенсацията, се видя растеж от 10-15 стотинки на горивата. Тя към този момент е изядена и резултатът от мярката ще е нулев. Повишение на приходите може да пребори инфлацията ", счита той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР