Обещавам на всички наши гласоподаватели и на целия български народ,

...
Обещавам на всички наши гласоподаватели и на целия български народ,
Коментари Харесай

Кирил Петков работи и няма време за глупост като вот на доверие

Обещавам на всички наши гласоподаватели и на целия български народ, че няма да си нарушим правилата и през вчерашния ден видяхме, че не сме сами. Вчера видяхме, че има и други смели хора, които без значение какъв бранд си си поставил начело, дали е една партия или друга, застават с концепцията, че от България в този й тип не сме удовлетворени. И ето, както тези канали са запушени и би трябвало да се отпушат, това е на всички места. Запретваме ръкави и работим дружно. Сега ни трябват доколкото знам още седем такива по-смели хора от Народното събрание. Това сподели министър председателят Кирил Петков в Трявна, където направи оглед на място на вредите след вчерашния пороен дъжд.

Започваме да чистим " запушените канали " на цялата страна, посочи той.

Запитан дали ще изискат избор на доверие към кабинета, министър председателят отсече: " Няма да се занимаваме с такива нелепости. Това, което ще създадем, е - незабавно да бъде утвърден законът за КПКОНПИ, министър Рашков да стане началник на КПКОНПИ. Имаме просто толкоз доста работа. Тези министри, които решим - да ги сменим. И това ще бъде съдружно решение. Да ги сменим оптимални бързо. Това ще бъде действителният избор на доверие, няма смисъл да се занимаваме с политически люлки и действия, които в действителност не оказват помощ на хората. "
 Кирил Петков: Няма подмолни ангажименти, беседваме
Кирил Петков: Няма подмолни ангажименти, беседваме

Ако България влезе в поредност от избори, това би било пагубно

Петков разяснява и попълването на състава на кабинета, откакто Слави Трифонов изтегли министрите на Има Такъв Народ. " В момента щом съберем болшинство от 121 индивида, незабавно ще се предложат нови министри. Аз съм сигурен, че има хора с огромен потенциал, които обаче няма да желаят, да вземем за пример за ремонтите на пътищата 40% от оценката да бъде въз основата на някаква неразбираема комисия и единствено 60% да бъде на база цена. Този вид подходи няма да бъдат употребявани ", посочи той.

Премиерът няма да поеме съответно министерство, тъй като счита, че министрите би трябвало да са експерти в съответните сфери и такива ще се намерят. Петков чака също, че ще съумеят да съберат болшинство в Народно събрание.
 Депутатите, напускащи Слави: Мафията проби, а и Има Такъв Народ е бизнес план
Депутатите, напускащи Слави: Мафията проби, а и Има Такъв Народ е бизнес план

Радостин Василев: Казваха ни, че до момента в който Караджов е на власт, ще има държавно управление

Запитан дали отдръпването на Има Такъв Народ от ръководещата коалиция е обвързвано с проблема " Капитан Андреево ", той съобщи: " Аз просто бях изумен от Слави Трифонов, какъв брой пъти повтори, не знам, аз не ги броих, само че беше доста пъти - че надали не нямало нищо общо. Само дето по този начин, без дори да го питат, го чувствал като в извинителен режим. А по едно и също време с това съответства напълно, че най-сетне страната си върна контрола върху тази граница, която от години е била приватизирана от едни неразбираеми субекти за мен. Според мен доста хора от сивия бранш и от тъмния бранш сега губят огромни средства и съм сигурен, че биха се радвали, в случай че има въздействие през някоя от политическите сили, това държавно управление да го няма. Почнахме да събираме доста врагове, това е истината. "
 Има Такъв Народ извадиха запис със закани от
Има Такъв Народ извадиха запис със закани от " мутри ", желаят прокуратурата да проверява

Доволни са, че партията се чисти

Петков добави, че едната група от съперниците на ръководството са всички, които до този миг са крали и знаят, че рано или късно българската или европейската прокуратура ще стигнат до тях и всеки ден се чудят по какъв начин това държавно управление по-бързо да свърши. По думите му третата група врагове на ръководството са тези, чиито ползи във връзка с газовите доставки са нарушени от дейностите на кабинета, а третата - " съветската страна и техните хора ".

По тематиката за доставките на природен газ Кирил Петков съобщи, че има подписан контракт с Азербайджан, като следва да посети Баку дружно с енергийния министър Александър Николов, като ще се работи за договаряне на още кораби с полутечен газ от Съединени американски щати, както и за намиране на други други възможности.
 Работодателите питат премиера от къде ще купуваме газ след края на юни 2022 година
Работодателите питат премиера от къде ще купуваме газ след края на юни 2022 година

Правителството да разгласи на какъв стадий са възможни договаряния за доставка на природен газ

Във връзка след вредите от пороя в Трявна Петков сподели, че би трябвало да се обезпечи проводимостта на деретата, тъй че водата от тях да може да се оттича в реката. По думите му ще е нужна систематична работа. " Първото нещо, което ще направя, е мой консултант - инж. Барзов, ще бъде изпратен още тази седмица да огледа дружно с кмета и регионалния шеф я елементи отчета. След това ще се приоритизират най-належащите от по-малко належащите неща и ще забележим дали още незабавно през Комисията за бедствия и повреди ще може да се възстановят част от нещата, само че в действителност не е обикновено на всеки дъжд тези хора да имат тези проблеми ", означи той. " Явно, както на всички места, заварваме едни положения, които - би трябвало да се стартира от някъде, по тази причина сме тук ", уточни Кирил Петков.
 Бедствие и в Трявна
Бедствие и в Трявна

Няма потърпевши хора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР