"Обещавам догодина четирилентовият път до Слънчев бряг да бъде готов.

...
"Обещавам догодина четирилентовият път до Слънчев бряг да бъде готов.
Коментари Харесай

Излъга ли премиерът Бойко Борисов за четирилентовия път до Слънчев бряг? Къде се загуби обещанието?

"Обещавам следващата година четирилентовият път до Слънчев бряг да бъде подготвен. Пари, организация, 24-часова работа – всичко има…”

Това сподели министър председателят Бойко Борисов на 9 юли т.г. при визитата си в Бургас. Министър-председателят тогава акцентира, че единственият проблем е жалбата за обхода на Ахелой. Няколко седмици по-късно тази компания бе уверена да се отдръпна обжалването и контракт се подписа.

Заради това до този миг всички смятаха, че няма спънка строителството да се извърши в амбциозния период, подложен от Борисов, и за началото на летния сезон ще се пътува по четирилентово трасе от Бургас до Слънчев бряг.

Днес обаче стана ясно, че един от лотовете – обходът на Поморие ще се забави за неустановен период. Това е правата, която би трябвало да стартира от кръговото придвижване до местността „ Лахана” и приключи на 2 км от разклона за Каменар, написа Флагман.бг.



Регионалният министър Николай Нанков даде старт на строителството на 5-километровата права Поморие-Ахелой. Той бе оптимист, че строителството на целия четирилентов път от Бургас до Несебър ще завърши до края на 2018 година, само че съгласно специалисти това е невероятно и рационалните периоди са втората половина на 2019 година

За обхода на Поморие са извършени всички процедури, определен е реализатор, само че строителството ще се забави, тъй като би трябвало теренът да се изследва деликатно за археология. В АПИ може би стискат палци да не се открие нещо скъпо, което ще забави доста строителството.

Но е реалност, че каквото и да се направи даже до края на 2018 година няма по какъв начин да пътуваме по четирилентов път от Бургас до Слънчев бряг, както даде обещание министър председателят.

Дали е бил измамен, защото не може да познава в елементи всички пътища в страната, или пък съзнателно е премълчал половината истина, или не е свестен вярно от обществеността – може да гадаем.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР