Обещаното затопляне започна - с 3-4° са по високи максималните

...
Обещаното затопляне започна - с 3-4° са по високи максималните
Коментари Харесай

Хладно време ни очаква в неделното утро

Обещаното стопляне стартира - с 3-4° са по високи оптималните температури през днешния ден, спрямо през вчерашния ден - от 19° в Разград и Силистра до 24° във Видин, в София - 21°.

През нощта ще бъде ясно и безшумно, а на следващия ден сутринта - хладно с минимални температури сред 3° и 8°, в обособени котловини даже по-ниски - там ще се образува слана, а към водните басейни ще има краткотрайна мъгла.

През деня още веднъж ще доминира слънчево време, а със слаб до сдържан югозападен вятър ще продължи преносът на по-топъл въздух: Максималните температури ще са сред 22° и 27°, в София - към 22°.

Предимно слънчево ще се задържи и на морския бряг, в композиция със слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 18° и 21°, температурата на морската вода е от 17° до 22°, а вълнението на морето ще бъде едва.

Слабо стопляне следва и в планините, където ще бъде доста прохладно - ще духа мощен югозападен вятър. Максималните температури по най-високите върхове ще са към 5-6°.

Ще доминира слънчево време, с разскъсана междинна и висока облачност, по-съществена в следобедните часове.

Облачно и дъждовно ще се задържи времето в по-голямата част от Европа. Захлаждане следва на Британските о-ви, където ще бъде и доста прохладно, а Над Западното Средиземноморие преваляванията ще са съпроводени от гръмотевици.

У нас стоплянето ще продължи и в понеделник - оптималните температури ще са сред 24° и 29°. С по-значителна облачност ще бъде в северозападните региони, където се чакат и превалявания от дъжд. През идващите дни южният вятърът ще се усили. Облачността ще е по-често забележителна, ще има и превалявания, във вторник на повече места в Западна и Южна България, а в сряда - основно в планинските и югоизточните региони. Има нараснала възможност за местни интензивни превалявания, гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР