Обещанията на регионалния министър Виолета Комитова до днес да бъде

...
Обещанията на регионалния министър Виолета Комитова до днес да бъде
Коментари Харесай

Въпреки обещанията: Новият път през Владая продължава да не се използва |

Обещанията на районния министър Виолета Комитова до през днешния ден да бъде пуснат ремонтираният сектор от пътя Владая - Перник, остана неизпълнено. Лидерът на Изправи се. БГ! Ние идваме! Мая Манолова пусна видео онлайн, в което сподели по какъв начин трафикът продължава да е двупосочен в остарялото платно, а изцяло приключеното ново платно към този момент четвърти месец не се употребява.

По този път минават над 30 000 автобобила дневно. Тази заран пътувах повече от час до София. Ситуацията е изцяло ненормална, сподели Манолова.

По ремонтирания сектор към този момент е поставена изчезналата маркировка, само че все по този начин не престават да липсват мантинелите.  

Обещанието на 15 октомври да бъде пуснато придвижването по новото платно и да стартира изкърпването на остарялото, беше поето на среща при премиера Стефан Янев в наличието на кмета на Перник Станислав Владимиров (БСП), Манолова, както и кметовете на селата Рударци, Кладница и Драгичево, които са пострадали от хаоса с трафика.

Веднага след срещата при премиера, АПИ е упълномощила със задание на консорциум " Битулайт 2018 ", който има 5-годишен контракт за поддържане на маркировката на Югозападния район, да направи маркировка на сектора. Буквално още на идващия ден тя е била направена и струва към 50 000 лева

По сериозен обаче се оказва казусът с мантинелите. На 6 октомври АПИ е поканила тъкмо избрана компания " КМВ системи за пътна сигурност " ООД да сложи ограничителите, чийто период да даде оферта е до през днешния ден.

Публикуваните документи на уеб страницата на АПИ демонстрират, че прогнозната стойност за слагането на ограничаващи системи е до 990 000 лева с Данък добавена стойност. Два месеца по-рано прогнозната стойност беше 600 000 лева От Министерство на регионалното развитие и АПИ по този начин и необясниха каква е повода за оскъпяването. Твърде  евентуално е това да се дължи на тройното повишаване на цената на желязото и енергоносителите. Така нерешаването на казуса с пътя през Владая към този момент коства в допълнение на данъкоплатците към 400 000 лева, които на всичкото от горната страна не престават да бъдат принуждавани да стоят с часове в тапи, оповестява Медиапул.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР