Обещаните преди дни законодателни промени за намаляване на данъка върху

...
Обещаните преди дни законодателни промени за намаляване на данъка върху
Коментари Харесай

Левицата внесе предложението си са 9% ДДС върху храни и лекарства

Обещаните преди дни законодателни промени за понижаване на налога върху добавената стойност за храни и медикаменти от сегашните 20 на 9 % и повдигане на компенсациите за безработица, е внесла в неделя парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " в Народното събрание.

В поправките сред първо и второ четене на измененията в закона за здравето поради изключителните ограничения по отношение на ковид, социалистите оферират и отговорността на рестриктивните мерки да се носи от държавното управление, е освен от министъра на опазването на здравето, оповестиха от " Позитано " 20.

В сходство с рецензиите, отправени при разискванията на първо четене, Корнелия Нинова и депутатите от Българска социалистическа партия упорстват за хората, на които им се е наложило да излязат в дълъг неплатен отпуск да бъде обезпечена по една минимална работна заплата и осигуровки за всеки месец от изключителното състояние, показаха от Българска социалистическа партия.

Проектът на партията планува също поддръжка за самонаетите лица, за родителите, за хората с банкови заеми, за зеленчукопроизводителите, овощарите и животновъдите, както и за съкратените по време на рецесията. Минималното на ден обезщетение за безработица да се усили от 9 лева на 17 лева, оферират още от Българска социалистическа партия.

Серия разпореждания от импортираните оферти засягат стабилизиране на финансовото положение на общините, доста от които са изправени пред колапс поради сриването на постъпленията и непредвидените разноски. За тези промени упорстват и от Националното съдружие на общините, написа в известието на социалистите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР