Обещаните още с твърде закъснелия бюджет, който действа от 1

...
Обещаните още с твърде закъснелия бюджет, който действа от 1
Коментари Харесай

Пренаписаха бюджета на ПП, ще им изпълнят обещанията

Обещаните още с прекомерно закъснелия бюджет, който работи от 1 април 20 млн. лева на висшите образователни заведения, бяха едно от нещата, които депутатите от Бюджетната комисия на Народното събрание включиха сред първото и второто четене на държавния сметкоплан, а Продължаваме промяната и финансовият министър Асен Василев бяха " не запомнили ”.

Напомняме, че тези пари бяха взети от прокуратурата и сякаш бяха трансферирани на университетите, най-малко по този начин гласеше държавната агитация. Едва в този момент и макар Политическа партия те ще стигнат до ВУЗ-овете.

Още едно заричане на Промяната – 20% по-високи заплати за чиновниците в Министерство на вътрешните работи, ще бъде изпълнено, макар че не беше планувано в плана за актуализация на Асен Василев.Обещание още от март на към момента премиера Кирил Петков за обезщетенията на софийския градски превоз също ще бъде изпълнено в съпротива на неразбираемата логичност на финансовия му министър и неговия съпредседател в партията. Комисията внесе в пленарната зала описаните първо от 19 минути 74 млн.лв.

Друго заричане – обезщетения за земеделските производители, които обилно " раздаваше ”, само че единствено на думи Кор. Нинова като вицепремиер, макар невписването им от нейния другар в кабинета и сътрудник в някои финансови загадки А. Василев. По това перо отиват 300 млн.лв.Спряно е пожеланото от финансовия към момента министър в оставка нарастване на акциза на цигарите, от което той пожелателно си представяше 100 млн.лв. повече в хазната.

Въпреки това се откриха спомагателни доходи от 760 млн.лв., които пристигнаха от пренаписването на бюджета, формиран едно към гьотере от Продължаваме промяната.
При това бюджетния недостиг ще остане в същите рамки – 4,5% от Брутният вътрешен продукт, като за първи път брутният артикул – размерът на българската стопанска система, ще надвиши 150 млрд.лв.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР