Обещанието на Великобритания да плати между 40 и 44 млрд.

...
Обещанието на Великобритания да плати между 40 и 44 млрд.
Коментари Харесай

Мей: Лондон ще плати на ЕС за Брекзит, само ако се договорим за партньорство

Обещанието на Англия да заплати сред 40 и 44 милиарда евро по сметката за развода с Европейски Съюз е изискване, което ще бъде изпълнено единствено в случай че бъде контрактувано бъдещо съглашение с Евросъюза, обяви в Народното събрание британският премиер Тереза Мей.

" Ако не се договорим за такова партньорство, то тогава и тази оферта слиза от масата ", заяви Мей, представена от Българска телеграфна агенция. 

Британският премиер коментира така наречен " цялостно сходство на регулациите ", което Обединеното кралство ще резервира с тези на Европейски Съюз по въпроси, засягащи Република Ирландия, за да се избегне твърда граница сред нея и английската провинция Северна Ирландия. 

Според Мей до тази дефиниция ще се прибегне единствено в краен случай.

" Ние имаме вяра, че естественото решение на този въпрос ще пристигна със съглашението, което ще реализираме посредством договаряния с Европейски Съюз ", уточни тя.

Мей сподели, че Брекзит е " доста и неповторимо предизвикателство " за Северна Ирландия, която ще напусне Европейски Съюз като част от Англия, и за Ирландия, която ще остане в Европейски Съюз. Тя се зарече " изцяло да отбрани " статута на Северна Ирландия като част от " единния пазар на Обединеното кралство ", с което удостовери, че тази територия ще излезе от общия пазар и митническия съюз на Европейски Съюз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР