Обещанието на американския президент Джо Байдън, че САЩ ще работят

...
Обещанието на американския президент Джо Байдън, че САЩ ще работят
Коментари Харесай

Преди дебюта на Байдън на световната сцена в Г-7 - икономическата му стратегия

Обещанието на американския президент Джо Байдън, че Съединени американски щати ще работят по-тясно и интензивно със съдружниците си, ще бъде подложено на инспекция тази седмица, когато той вземе присъединяване в онлайн срещата на водачите на най-богатите демокрации в света, а след това приказва пред Мюнхенската конференция по сигурността, написа в. " Вашингтон таймс ".

Американски държавни чиновници споделят, че онлайн срещата на водачите на страните от Г-7 (САЩ, Англия, Франция, Германия, Италия, Канада и Япония) ще бъде съсредоточена основно върху световните подходи към пандемията от COVID-19 и международната стопанска система. Байдън също по този начин ще упорства да се намерят способи за по-добри общи дейности на Г-7 във връзка с Китай, предава Българска телеграфна агенция.

Предишният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп не показваше особена обвързаност към срещите на индустриалните демокрации. Той полагаше безуспешни старания за връщане на Русия в групата и не можа да свика лидерска среща онлайн или онлайн предходната година, когато беше ред на Вашингтон да бъде хазаин, отбелязва американският вестник.

В петък Байдън ще приказва пред влиятелната Мюнхенска конференция по сигурността, която също се организира в онлайн формат тази година. Говорителката на Белия дом Джен Саки съобщи, че в обръщението си президентът ще се концентрира върху " нуждата Съединени американски щати и Европа да се заемат дружно с световните провокации ".

И двете събития се организират в миг, когато Байдън желае да покаже, че има по-голямо предпочитание от Тръмп да работи дружно с американските съдружници и по-силно да се ангажира с интернационалните организации, разяснява изданието.

В. " Файненшъл таймс " обръща внимание на тактиката на Байдън за американската стопанска система, определяйки я като най-радикалното оттегляне от преобладаващите политики след промените на Роналд Рейгън преди 40 години, свързани със свободния пазар.

Със своите проекти за увеличение на държавния дълг и публичните разноски до степен, невиждана от края на Втората международна война, държавното управление на Байдън подхваща голям фискален опит, а целият свят следи какво ще се случи, отбелязва английският вестник.

Ако проектите на Байдън за възобновяване от рецесията с ковид се оправдаят, това ще покаже, че е допустимо справяне с пандемията, при което се реализира даже по-добро положение, в сравнение с преди нея, и че напредналите стопански системи са били прекомерно вманиачени на тематика инфлация през последните 30 години.

Ако проектът се окаже сполучлив, той ще покаже, че ненужната плашливост през последните десетилетия е довела до това милиони хора да страдат от ненужна безработица, лишила е доста региони от благоприятни условия за възстановяване на виталните стандарти и е нараснала неравенствата.

Но в случай че тактиката се провали, предизвиквайки прегряване, висока инфлация, финансова неустойчивост и други неподходящи стопански условия, сходни на обстановката през 70-те години на предишния век, американският опит на 2021 година ще се окаже " един от най-големите автоголове " на икономическата политика след несполучливата рефлация на Франсоа Митеран във Франция през 1981 година, разяснява изданието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР