Обещаната премиера на флагманския хиперавтомобил McLaren W1 се състоя. Колата

...
Обещаната премиера на флагманския хиперавтомобил McLaren W1 се състоя. Колата
Коментари Харесай

Представиха McLaren W1 – най-мощният хиперавтомобил в историята на бранда

Обещаната премиера на флагманския хиперавтомобил McLaren W1 се състоя. Колата ще зарадва на първо място почитателите на Формула 1, защото е правоприемник на моделите F1 и P1. Вярно, с една съществена разлика — има порти във тип на чайка, вместо на пеперуда. Компанията споделя, че това е класическия суперавтомобил със задно задвижване, употребяващ технология, в началото създадена за надпревари и тествана на спортна писта.

McLaren W1 стана първият модел с нова силова установка, някои детайли от която по-късно ще бъдат употребявани и в останалите суперавтомобили на компанията. Колата е основана на платформата MCLA, представляващ доста здрав монокок от въглеродни нишки Aerocell, към който е прикрепено Push-rod окачването. Благодарение на това колата се оказа много лека — 1399 кг.

Задвижването е всъщност хибридно, макар че електрическата част е много незначителна. Състои се от бензинов V8 4.0 мотор с мощ 929 к.с. (900 Нм) и тягов електродвигател с мощ 346 к.с. (440 Нм). Скоростната кутия е роботизирана 8-степенна с два съединителя. Капацитетът на батерията в този модел е понижен до 1,4 kWh и опцията за зареждане от контакт е отстранена. Това е направено, с цел да се понижи тежестта на транспортното средство — електрическият елемент тежи 20 кг, а McLaren W1 може да измине единствено 2 км на ток. Но той форсира до 350 км/ч, достигайки първите „ 100 “ километра за 2,7 секунди, а вторите — за 5,8 секунди.

Ключова специфичност на McLaren W1 е неговата аеродинамика. Инженерите на компанията са инсталирали деен сплитер начело, на капака на който е инсталиран въздуховод за мотора с вътрешно горене и преносими антикрила (Active Long Tail). Предното антикрило трансформира позицията си, а задното трансформира ъгъла, по отношение на придвижването при активиране на рисковия Race режим. Това основава притискаща мощ, еквивалентна на един звук. McLaren също е съумял да понижи клиренса с 37 мм начело и 18 мм откъм гърба.

Вътре е планувана медия система с 8-инчов екран, поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto. Сенниците са направени от плочи от въглеродни нишки с дебелина 2,5 мм. Потребителят получава и багажник, само че в него може да се побере единствено една приблизително огромна чанта.

Планирано е да бъдат създадени общо 399 бройки McLaren W1, всеки от които към този момент е авансово поръчан. Цената на хиперавтомобила е 2,1 милиона $.

Предлагаме ви да се запознаете с живота с McLaren F1, през призмата на Гордън Мъри, който е водещ дизайнер на колите от Формула 1 и до 26-годишната си възраст е работел за Brabham.

Информирахме ви също и за най-лекият и мощен сериен автомобил на МcLaren. 750S, който коства 324 000 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР