Обещаната от него пратка с тестове била задържана на митницата

...
Обещаната от него пратка с тестове била задържана на митницата
Коментари Харесай

Кацаров с ново 20: Мобилни екипи да тестват учениците

Обещаната от него пратка с проби била арестувана на митницата
„ Може да има мобилни екипи на лабораториите за тестване в учебните заведения на възпитаници и учители в учебните заведения ". Това съобщи пред БНР служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров.

По думите му ведомството прави всичко допустимо да оказва помощ на просветителната система със закупуване на проби за Covid-19.

„ Има подписани контракти и предоставени 1,5 милиона теста на системата на образованието “, уточни служебният министър. В петък той съобщи пред медиите, че се чакат към милион теста. Последваха известия от МОН, че такива не са получени, само че остават в очакване на обещаната пратка.

Според днешната информация тестванията Аса били арестувани на митницата.

„ Те са арестувани от митнически надзор и ще бъдат доставени до края на тази седмица “, изясни Кацаров.

По думите му Министерство на здравеопазването е оповестило втора покана за още 2,5 милиона теста за учебните заведения.

„ Вчера подписах контракти за фирмите, които са спечелили поръчката, за още 2,7 милиона теста, които са със период на доставка 9 декември. Т.е. общо от 8 ноември до момента са доставени 1,5 млн. и чакаме още над 3 млн. теста. Тези 4,5 млн. теста биха били задоволителни за тестване на всички деца до края на 2021-ва “, увери служебният министър на опазването на здравето.

Кацаров още веднъж акцентира, че заповедта му е за връщане на учениците в учебно заведение, само че при безвредна среда. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР