Обещаха ни 4 пъти по-евтин газ, а той поскъпна 2

...
Обещаха ни 4 пъти по-евтин газ, а той поскъпна 2
Коментари Харесай

Бизнесът предупреди за съкращаването на над 250 хил. работници

" Обещаха ни 4 пъти по-евтин газ, а той нарастна 2 пъти, само че по-лошото е, че няма газ за бизнеса “. Това сподели в изявление за предаването " Тази неделя “ Васил Велев, ръководител на Асоциацията  на индустриалния капитал в България (АИКБ).

Работодателските организации са попитали с отворено писмо от 27 юли какво следва, само че не са получили съответен отговор.

" Получихме неразбираеми пояснения за някакви 7 танкера, които след това се оказаха 3 до края на годината, само че за сметка на това този газ не може да стигне до България, тъй като нито има слотове за разтоварване, нито има трасе, по което да дойде газ. Даже и този газ да стигне до България, той не взема решение казуса, тъй като обезпечава по малко от половината от дефицита “, сподели Велев.

По думите му неналичието на синьо гориво за бизнеса ще докара до редуциране на 250 хиляди служащи.

" Ние сме по огромен и украинци от украинците, които използват и транзитират съветски газ. Ние сме по огромна европейците от французите, германците, австрийците и италианците, които употребяват по дълготрайните си контракти съветски газ. Ние се отхвърляме от по-евтиния с 1/3 най-малко съветски газ и търсим полутечен, който не можем да докараме до газопреносната мрежа на страната.  За нашито самообладание към безчинствата на ръководещите ние ще си платим с апетит и мраз през тази зима “, разяснява ръководителят на АИКБ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР