Обещах на Турция – пазим Черно море и спираме незаконната

...
Обещах на Турция – пазим Черно море и спираме незаконната
Коментари Харесай

Борисов: Обещах на Турция – пазим Черно море и спираме незаконната миграция!

Обещах на Турция – пазим Черно море и стопираме противозаконната миграция! Това перифразирано демонстрира постът във Facebook на водача на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата му с турския външен министър Хакан Фидан.
SafeNews разгласява поста на Бойко Борисов без редакторска интервенция:
Сигурността и стабилността в Европа и в Черноморския район бяха централните тематики на срещата ми с министъра на външните работи на Турция Хакан Фидан. Двамата разговаряхме в постройката на Народното събрание. С министър Фидан се обединихме към извода, че като партньорски страни в НАТО България и Турция ще продължим да си сътрудничим в гарантирането на стабилността в Черноморския район в подтекста на войната в Украйна.
 Борисов: Обещах на Турция - пазим Черно море и стопираме противозаконната миграция! Снимка: БГНЕС
Обсъдихме и съдействието сред двете страни в битката с противозаконната миграция. Уверих министър Фидан, че България ще продължи да поддържа европейския път на Турция. Подчертах пред министър Фидан, че България ще продължи да бъде образец за етническа и религиозна приемливост.
Обещах на Турция…
България постоянно е подкрепяла и ще продължи да поддържа европейския път на Турция. “ Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел след среща с турския си сътрудник Хакан Фидан в София, напомня SafeNews.

„ След днешната аудиенция ще бъде основана експертна група енергетика и климат. A министерствата на външните работи ще координират дневния ред и взаимната работа “, заяви вицепремиерът.

„ Турция не е единствено наша прилежаща страна, а другар, съдружник в НАТО и стратегически значим сътрудник. Ние споделяме обща отговорност за мир, непоклатимост и сигурност в Източна Европа и Черноморския район. Двустранният ни разговор се основава на добросъседство, съдействие и общи ползи “, сподели още Габриел.

Тази аудиенция е обръщение за волята да надграждаме постигнатото. Nо и да дадем общ отговор на днешните районни и световни провокации. Това акцентира тя.

„ Важно е да се следи ходът на войната сред Русия и Украйна и възможните закани за Балканите “, акцентира след срещата турският външен министър Хакан Фидан.

Още вести четете в секция България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР