Обемът петрол, който Русия изнася през пристанищата си, е намалял

...
Обемът петрол, който Русия изнася през пристанищата си, е намалял
Коментари Харесай

Износът на руски петрол по море пада

Обемът нефт, който Русия изнася през пристанищата си, е намалял през първата седмица на април до малко под 3 милиона барела на денонощие (2,8 барела на 7 април), заяви Bloomberg, базирайки се на лични калкулации. Усредненият индикатор за износа на съветски петрол по море за последния месец (до 7 април) е намалял до 3,34 милиона дневно. Темпът на спад е сравним с този през декември 2022 година, когато беше въведен ценови " таван " за съветския нефт за експорт.

Агенцията отбелязва, че спадът в износа на нефт през пристанищата може да се преглежда като първи симптом за понижаване на добива на Русия с 500 хиляди барела дневно, решението за което управлението на страната одобри през февруари 2023 година.

В същото време Bloomberg отбелязва, че динамичността на износа може да се дължи на неподходящи метеорологични условия и/или особености на графика за придвижване на петролните танкери.
 Страни от ОПЕК+ ненадейно още веднъж свиха добива на нефт - а какво ще става с цената му
Страни от ОПЕК+ ненадейно още веднъж свиха добива на нефт - а какво ще става с цената му

Последствията за Съединени американски щати и Русия от решението

Най-големи доставки на нефт по море Руската федерация изпраща към Китай, Индия и Турция, показва Bloomberg. Друга част от танкерите транспортират нефт, без да се прецизира (официално) крайният адресат. Анализаторите от организацията допускат, че множеството необозначени съветски кораби, които се насочват към Суецкия канал, в последна сметка ще се окажат в Индия.

Освен това би трябвало да се има поради, че през последната седмица на март Русия " счупи върха " за експорт по море на нефт , като доставките за денонощие надвишиха 4 милиона барела.
 Русия
Русия " непринудено " редуцира добива на нефт с 500 000 барела дневно - какво следва

Към момента страната продава целия придобит размер нефт

Малко по-късно, на 2 април, вицепремиерът Александър Новак заяви, че Русия удължава периода на решението за понижаване на добива на нефт до юни в това число (с възможност за удължение до края на годината). След новото решение за редуциране на добива, цената на съветския нефт Urals стартира (леко) да пораства.

Преди дни Министерството на финансите на Русия заяви, че през първото тримесечие на 2023 година бюджетните доходи на страната отвън тези от нефт и природен газ са намалели с 4% на годишна база, до 4,042 трилиона рубли. Обаче приходите в бюджета от продажби на нефт и газ са паднали доста по отношение на първото тримесечие на предходната година - с 45%, до 1,635 трилиона рубли. Основната причина за спада в приходите от нефт и газ е огромното намаляване на цените на главния съветски експортен нефт вид Urals.
 Официално: Колко (много) паднаха приходите на Русия от нефт и газ за тримесечието
Официално: Колко (много) паднаха приходите на Русия от нефт и газ за тримесечието

При другите типове доходи има едва намаление
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР