Обемът на жалбите на клиенти срещу американските авиокомпании е толкова

...
Обемът на жалбите на клиенти срещу американските авиокомпании е толкова
Коментари Харесай

Летенето е ужасно, показват оплакванията. Ето как да го направите по-малко за ваканционни пътувания.

Обемът на жалбите на клиенти против американските самолетни компании е толкоз огромен тази година, че съгласно известията Министерството на превоза не може да се оправи с тях за първи път. < /p>

Записите на самолетните компании, свързани със закъснения и анулация на полети, загубен багаж и развалени инвалидни колички - най-честите скрупули на потребителите - са се влошили от предходната година, демонстрира разбор на данните за федералните полети от U.S. Public Interest Group (PIRG)..

„ Това не е вашето въображение, пътуването със аероплан стана доста по-стресиращо. Имаме нови такси, повече анулирани полети, закъснения, дълги опашки на TSA и изгубени чанти “, сподели Тереза ​​Мъри от PIRG пред CBS MoneyWatch. < /p> отчетът „ The Plane Truth Part 3 “ идва с наближаването на сезона на ваканционните пътувания и хората, които се приготвят за пътувания, се надяват на най-хубавото, само че се приготвят за най-лошото.

Дълги закъснения на асфалта и други < /h2>

През юни, когато стартира летният сезон на пътуванията, самолетните компании имаха 74 закъснения на асфалта, надвишаващи три часа на вътрешните полети, по отношение на 60 закъснения през юни 2022 г. 

Само 71% от полетите пристигнали в точния момент, спрямо 81% през май Два % от вътрешните полети са били анулирани по отношение на 0,6% през май, съгласно разбора на PIRG. Имаше също нарастване на погрешно обработени чанти и развалени инвалидни колички или скутери.

Най-добрите и най-лошите самолетни компании

Frontier Airlines, Spirit Airlines и JetBlue Airways имаха най-лошите резултати за осъществяване в точния момент през юни. Alaska Airlines, Delta Air Lines и Hawaiian Airlines имаха най-хубаво показване в точния момент.

Spirit, American и United имаха най-лоши резултати, когато ставаше въпрос за погрешно боравене с багаж на клиенти за първата половина на 2023 година

Без значение с каква самолетна компания летите, няма гаранция, че ще пристигнете в точния момент с недокоснат багаж, инвалидна количка и разсъдък. Има обаче стъпки, които летците могат да подхващат, с цел да понижат рисковете от несполучливо пътешестване със аероплан.

„ Има доста неща, които хората, които възнамеряват да пътуват за празниците, могат да създадат “, сподели Мъри.

1. Познайте правата си на авиатор

„ Не чакайте, до момента в който имате проблем, или полетът ви бъде анулиран, или чантата ви е изгубена, с цел да кажете: „ Сега какво? Какви са моите права? “, сподели Мъри. „ Прегледайте небрежно договорите за транспорт, тъй че в случай че има проблем, можете да бъдете самодейни и да не бъдете прегазени. “

2. Планирайте да пристигнете един ден по-рано

„ Препоръчваме, в случай че хората имат значимо събитие като женитба или круиз, което би трябвало да създадат, да отидат предния ден. Твърде постоянно полетите се анулират или забавят и в случай че ако изпуснете половината от свързващ полет, няма да стигнете до там ", сподели Мъри.

3. Използвайте кредитна карта, с цел да резервирате

Кредитните карти оферират на потребителите доста по-голяма отбрана, когато оспорват такси. Често издателят на заем ще ви възвърне сумата, до момента в който работи за възобновяване на средствата от ваше име.

4. Вземете първия полет за деня

„ Планирането напред е значимо нещо. Препоръчваме да летите рано заран, в случай че можете, и да вземете първия полет за деня “, сподели Мъри.

Ако сте на първия полет за деня, е по-малко евентуално каскадните резултати от закъсненията и отмените да ви обиден.

5. Опитайте се да летите без прекъсване

Предприемането на два полета дейно удвоява възможностите за акцидент, обвързвана с полет. И несъмнено, в случай че първият стадий се забави, може да изпуснете свързващия полет.

6. Не проверявайте чанта, използвайте ръчен багаж

Ако държите багажа си под око от самото начало, самолетната компания не може да го загуби.

„ Ако можете избягвайте инспекцията, това е едно нещо, което изваждате от уравнението, което може да се обърка “, сподели Мъри.

Използвайте Apple AirTag или сходно устройство, с цел да проследявате чанти, които би трябвало да бъдат тествани.

< p> „ Чух от толкоз доста хора през последния празничен сезон, че самолетната компания нямаше визия къде е чантата им, само че можеха да видят в кой град е “, сподели Мъри. „ Те се обадиха на самолетната компания и споделиха, че това е мястото, където е чантата ми. Доколкото потребителите могат да поемат надзор над обстановката, те ще бъдат доста по-добре. “

7. Изтеглете приложението на вашата самолетна компания

Най-бързият метод за презареждане при положение на забавяне или анулация постоянно е посредством приложението на самолетната компания, вместо да чакате на дълги опашки на гишетата за обслужване на клиенти или на линиите за помощ на летищата.

„ Миналия декември и януари, изключително по време на коледния срив, когато полетите се забавяха и отменяха, хората чакаха часове и часове в изчакване, пробвайки се да се обадят на отдела за обслужване на клиенти. Ако имате приложението на телефона си, можете да свършите доста, доста по-бързо, вместо да гниете на изчакване. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР