Обемът на инвестициите в дълготрайните активи на Москва се е

...
Обемът на инвестициите в дълготрайните активи на Москва се е
Коментари Харесай

Москва е един от най-привлекателните за инвестиции мегаполиси

Обемът на вложенията в дълготрайните активи на Москва се е нараснал 2,7 пъти през последните 10 години - от 2011 до 2020 година Общо за този интервал вложенията в дълготрайни активи в съветската столица възлизат на 24 трилиона рубли.

" През идващите пет години, заради реализирането на огромни инфраструктурни планове, чакаме още по-голям растеж на предприемаческата интензивност ", заяви зам.-кметът на Москва по икономическа политика и имуществено-поземлени връзки Владимир Ефимов, представен от ТАСС. 

Инвестиционната интензивност набъбна доста през първата половина на 2021 година Инвестициите в дълготрайни активи през този интервал възлизат на 1,4 трилиона рубли, което в съпоставими цени е с 20,9% по-високо в съпоставяне със същия интервал на предходната година и с 19,7% повече в сравнение с през първата половина на предпандемичната 2019 година, изясняват от Московския отдел за вложения и индустриална политика. 

През януари - юни 2021 година делът на извънбюджетните вложения в Москва възлизаше на 77%. По-голямата част от средствата – 39,4% от общите – са за машини и съоръжение. 30,9% от средствата са отпуснати за създаване на недвижими парцели (с изключение на жилищни) и благоустрояване на територии, 14,2% за основаване на интелектуална благосъстоятелност и 13,4% за строителство на жилища.

Целевата капиталова стратегия за развиване на Москва играе значима роля за стимулиране на развиването на финансовите предприятия и капиталовата активност. Обемът й за 2021-2023 година надвишава 1,9 трилиона рубли. Градът разпределя тези бюджетни средства за осъществяване на предпочитани планове в превоза, обществената сфера и благоустрояването. За всяка рубла, вложена от капитала, има повече от 3 рубли частни средства.

Системата от ограничения за поддръжка на бизнеса също оказва въздействие върху образуването на удобен капиталов климат. Столицата предлага на компаниите данъчни и финансови тласъци. Така градът дава на предприятията статут на промишлен комплекс, технопарк, котвен резидент на технопарк, капиталов предпочитан план. Намалението на районната данъчна тежест за такива компании е 17-25%.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР