Обемът на информацията ще нарасне до 175 зетабайта към 2025

...
Обемът на информацията ще нарасне до 175 зетабайта към 2025
Коментари Харесай

10% от данните в света ще имат схвръхритично значение

Обемът на информацията ще нарасне до 175 зетабайта към 2025 година

Експерти поучават корпорациите да се съсредоточат върху събирането на по-малко, само че по-ценна информация

Общият размер на данните в света ще доближи 33 зетабайта към края на 2018 година, предвижда анализаторската компания IDC. В недалечна вероятност – към 2025 година – размерът ще нарасне до 175 зетабайта, или с 9% повече в сравнение с се очакваше.

Средногодишният ритъм на напредък на данните в световен мащаб ще бъде 61% за обсъждания интервал. Прогнозата включва данните, съхранявани в центрове за данни, компютри, смарт телефони, IoT устройства, в инфраструктурата на мобилните мрежи и други

Ако поместим 175 зетабайта на дискове BluRay един върху различен, ще получим купчина с височина, която е 23 пъти по-голяма от дистанцията до Луната, отбелязва IDC. Дори при потребление на най-големия корав диск все още, ще са нужни 12,5 милиарда устройства за предпазване на сходен размер данни.
още по тематиката
Очаква се също по този начин в околните седем години производителите на сторидж устройства да доставят на пазара съоръжение с общ потенциал 42 зетабайта (1 зетабайт е еднакъв на 1 трилион гигабайта). Около 90 зетабайта ще се паднат на IoT устройствата, 49% от данните ще се поместват в обществени облаци, а 30% ще се употребяват в действително време.

Според създателите на проучването, поръчано от Seagate, към 2025 година съвсем 20% от всички данни в света ще играят сериозно значима роля в всекидневието, а към 10% от тези данни ще бъдат от свръхкритично значение за естественото действие на обществото и технологиите – от медицински принадлежности до самоуправляеми коли.

В тази връзка Seagate поучава корпорациите да се съсредоточат върху събирането на по-малко, само че по-ценна информация. В противоположен случай рискуват да се сблъскат с проблеми при обработката на поръчки и неспособност да обслужват клиентите си.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР