Обемът на доставките на газ за Китай по далекоизточния маршрут

...
Обемът на доставките на газ за Китай по далекоизточния маршрут
Коментари Харесай

Русия и Китай оценяват различно сроковете на сделката за доставка на газ по далекоизточния маршрут


Обемът на доставките на газ за Китай по далекоизточния маршрут може да е от порядъка на 5-10 милиарда куб м годишно, заяви пред публицисти ръководителят на държавното енергийно ръководство на Китай Нур Бекри. По думите му, китайската страна разчита, че през първата половина на 2019 година ще бъдат реализирани договореностите за това. „ Предварително, съгласно договарянията сред страните, размерът ще е от 5 до 10 милиарда куб м “, сподели той.

„ Трябва да се означи, че съществуват определини проблеми в консултациите във връзка с комерсиалните условия. Що се касае до моето персонално мнение по този мотив, то аз разгадавам на скорошно сключване сред фирмите. Добре би било в случай че се стигне до подписаване през първото полугодие на идната година. Същността на договарянията и компликацията се заключава точно в цената “, сподели Нур Бекри, представен от Интерфакс.

Вицепремиерът на Русия Дмитрий Козак се оказа по-голям оптимист и съобщи, че договарянията би трябвало да завършат през тази година.

„ Далекоизточният маршрут се обсъждаше, по него би трябвало да приключим договарянията за спомагателни доставки до края на тази година. Става въпрос за количества, които са над тези, които веча са подписани. Не по-късно от 20 декември 2019 година би трябвало да се пуснат доставките по газопровода „ Силата на Сибир “.

По-рано „ Газпром “ на няколко пъти разгласи, че възнамерява да подпише контракт с Китай за доставка на газ от Далечния Изток през 2018 година Председателят на „ Газпром “ Алексей Милер за през лятото обаче призна, че договарянията може да се затегнат. „ Нямаме твърда дата, която сме си сложили за това по кое време считаме да подпишем контракта “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР