Обект на голяма височина над Аляска е свален преди малко.

...
Обект на голяма височина над Аляска е свален преди малко.
Коментари Харесай

САЩ свалиха "обект" колкото кола високо над Аляска

Обект " на огромна височина " над Аляска е свален доскоро. Това следва от изказване на Белия дом седмица откакто засичането на балон - - на Китай изправи Вашингтон и Пекин пред нова дипломатическа рецесия.

Според представителя на съвета за сигурност към президентството Джон Кърби решението за свалянето на обекта " с размер на дребна кола " е взето от президента Джо Байдън.

В случая с балона предходната седмица (за който Китай упорства, че е метеорологичен изследователски) въоръжените сили съумяха да убедят Байдън, че е належащо, с цел да не съставлява заплаха, макар рецензии от републиканците, че решението се забавило.

Какво не е известно

Отломките от последното устройство в същото време са доста по-малки от тези на балона. Аргументът за свалянето му е, че на височина 13 хиляди м е евентуална опасност за гражданската авиация.

В четвъртък вечерта изтребител е доближил обекта, с цел да откри, че не е въоръжен, и това е помогнало на Байдън да вземе решението. Вашингтон към момента не е коментирал предназначението му и не е известно дали - сходно на балона - счита, че е събирал разследващи данни. Според на " Ню Йорк таймс " няма ясна индикации за военна опасност, произтичала от обекта за хората на земята. Отломките обаче следва да бъдат проучени.

 Китай призна за втори балон, този път над Латинска Америка Китай призна за втори балон, този път над Латинска Америка

Към момента на публикуването на този текст Вашингтон даже не е съобщавал дали устройството принадлежи на противник.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР