Обедняването на българското население е вследствие на политиките на ГЕРБ,

...
Обедняването на българското население е вследствие на политиките на ГЕРБ,
Коментари Харесай

Иван Иванов: Държавата трябва да въведе таван на цените

„ Обедняването на българското население е в резултат на политиките на ГЕРБ, които водеха години наред. Затова в този момент институции не работят и цъкат като бомба със закъснител. “ Това съобщи лидерът на листите на “БСП за България “ в Русе и Шумен Иван Иванов в ефира на БТВ.
По думите му, с цел да влезем в Еврозоната, би трябвало да отговаряме на избрани критерии, като невисок недостиг. „ Това значи едно - неналичието на обществени заплащания, липса на индексация на приходите, още обедняване на българското население. Поради тази причина от Българска социалистическа партия държим на разбора на Българска народна банка, както и да се успокои инфлацията, което може да стане само с ограниченията, които ние предлагаме за таван на цените “, сподели още той.
Социалистът означи, че в контракта ни за участие в Европейския съюз по този начин или другояче е заложено влизането ни в Еврозоната, въпросът е по кое време. „ А точно - когато преодолеем всички тези клопки, които ни бяха заложени. Държавата би трябвало да бъде налице, тъй като с тези избори един след различен, няма работеща страна. Друг проблем е неналичието на бюджет за 2023 година, който да помогне на българските жители “, изясни Иванов и добави, че по време на последния постоянен кабинет, в който Българска социалистическа партия взе участие, страната е работила и е съумяла да овладее инфлацията тогава.
„ Ние успяхме да повишим приходите на българските жители, да дадем помощи на бизнеса, запазихме над 80 хиляди работни места, работеща стопанска система, земеделските производители бяха подкрепени с над 700 милиона държавни помощи “, напомни той и добави, че с помощта на тях, българският производител към момента може да съществува.
Иван Иванов уточни, че още в първите дни на 49-ия парламент, Българска социалистическа партия ще внесе предлагането си за таван на цените на питателните артикули от първа нужда. „ В момента това е главната тематика, която Българска социалистическа партия повдигна. Тя към този момент се подема и ще даде действителен резултат “, безапелационен е той и напомни: „ Още по време на Ковид рецесията Европейска комисия позволи държавната интервенция в пазарните връзки. В момента е извънредно значимо страната да продължи своята интервенция, чрез таван на цените, тъй като явно пазарните механизми не работят “, изясни социалистът.
На финала Иванов прикани българските жители: „ Коалиция “БСП за България “ излиза пред вас с ясна и изпълнима стратегия с три съществени акцента - мир, обществена политика, приходи, отбрана на фамилията и децата. Ако желаете да продължи политиката ни на увеличение на приходите, индексация на пенсиите, нарастване на майчинските, безвъзмездни учебници до 12-ти, безвъзмездни медикаменти за децата до 14 година, подкрепете ни с номер 1 в бюлетината. Това е вярната посока за общественото развиване на страната “, заключи той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР