Обедняването на българите фактически вече е с 30% в сравнение

...
Обедняването на българите фактически вече е с 30% в сравнение
Коментари Харесай

ГЕРБ ще спре обедняването, ако дойде на власт, сигурен е Делян Добрев

Обедняването на българите в действителност към този момент е с 30% спрямо година по-рано, пресметна в студиото на БТН икономическото острие на ГЕРБ Делян Добрев - сега средногодишната инфлация за януари е 16,4%, а към същото време през предходната година индикаторът е бил към 15%. " Тоест - в случай че сте имали 1000 лв., в този момент имате 700. "

" Инфлацията се дължи на финансовата политика на " Промяната ", поради нея България има двойна на междинната за Европейски Съюз инфлация. Това е теза, която желая да се чуе доста ясно ", не пропусна да означи той.

Добрев влезе и в реториката на партийния си водач Бойко Борисов - ако ГЕРБ управлявали, то цените на горивата щели да бъдат по-ниски, а този проблем - горива на 3.50 лева бил подложен от партията, като служебното държавно управление съумяло да реши проблема.

" Но ние не сме удовлетворени, считаме, че цените би трябвало да бъдат още по-ниски. И това ще стане откакто бе признат Законът за обезщетения за потребителите на моторни горива, който предложихме. Ето проблем, който ГЕРБ реши без да ръководи ", посочи той.

Политическа партия нараснали пенсиите, само че в същото време сме станали по-бедни - " То и Румен Гечев ги направи 3000 лв. пенсиите, само че с тях купувахме 2 кг сирене. Не е въпросът номиналното изражение на тази пенсия, а какво можеш да купиш с нея. "

Що се касае до възможните структури на работещ кабинет в идващия парламент, то от партията на Борисов щели да положат всички старания и да предложат състав на държавно управление.

" Аз обаче мисля, че Политическа партия и Демократична България не са откровени, тъй като те от самото начало възнамеряват политиката си по отношение на локалните избори. Защото те се готвят да завоюват София и да жертват страната за това. Дано да съм неприятен оракул, само че това ще се види след изборите. Ще видите отвращение на ПП и ДБ да вземат участие в каквото и да е държавно управление, а те ще бъдат, съгласно социолозите, задоволително огромна група в Народното събрание, с цел да го провалят ", направи прогноза Делян Добрев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР