Обедно време е и най-вероятно вече усещаме пристъргването на празния

...
Обедно време е и най-вероятно вече усещаме пристъргването на празния
Коментари Харесай

Вкусно и полезно - най-засищащият обяд, богат на фибри

Обедно време е и най-вероятно към този момент усещаме пристъргването на празния ни корем. Знаем, че е време да хапнем, само че към момента ни предстоят много задания, които да свършим денем. Затова е добре обядът ни да бъде бърз, само че и изобилен и да ни даде сила до вечерта.
 Обядът - по кое време е най-правилното му време
Кое е най-хубавото време за обяд

И от какво зависи от

Както добре знаем, това качество имат точно фибрите. В същото време обаче е потвърдено, че множеството хора не употребяват задоволително от тях. Според рекомендациите на диетолозите дамите би трябвало да употребяват най-малко 25 грама фибри всеки ден, а мъжете - най-малко 31 грама.

В множеството случаи хората залагат най-вече на въглехидратни, полуфабрикатени и рафинирани храни, а зеленчуците, плодовете, бобовите, ядките и семената остават подценени. Фибрите, които се съдържат в тези растителни храни обаче са значими за здравето ни, защото са свързани с предварителната защита на избрани положения и болести, измежду които сърдечни, рак и диабет.

Освен това фибрите са питателни и ни държат сити по-дълго, защото лишават повече време за храносмилане. Затова и не е изненадващо, че ястия с богати на фибри храни са измежду желаните, изключително за обяд, и от диетолозите.
 Снимка 661419

За Eating Well Сара Хаас споделя една от обичаните си предписания, като прецизира, че единствено в една порция се съдържат цели 10 грама фибри.

За да си я приготвим, първо в тава слагаме нарязан карфиол и нахут, които овкусяваме с маслиново масло, къри и сол, и печем във фурната. Докато се готвят те, сваряваме киноа. Обикновено тя е подготвена за 15 минути, през които и зеленчуците във фурната би трябвало да са се изпекли. След като свалим киноата от котлона, прибавяме нарязан бейби спанак.
 Обяд на бюрото, мозъчна мъгла и други неприатности от застояването пред компютъра
3 съществени аргументи да не обядваме на бюрото

Ниската продуктивност е най-малкият проблем

И защото всичко това върви отлично с дресинг, си подготвяме подобен с тахан, сок от лайм и настърганата му кора, чесън и черен пипер. Смесваме всички зеленчуци в купа, заливаме с дресинга и сме подготвени.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР