Обединяването на сили и ресурси в битката за дете е

...
Обединяването на сили и ресурси в битката за дете е
Коментари Харесай

Доброволчеството и вярата като решение на демографската криза - общественици в подкрепа на репродуктивното здраве

Обединяването на сили и запаси в борбата за дете е решението за двойките, копнеещи за бебе

Годишната среща във връзка 16-тия рожден ден „ Искам бебе “ продължава. Двудневният семинар на фондацията събира в парк хотел Кюстендил лекари, общественици, координатори и съидейници от цялата страна.

„ Искам да стартира с няколко неща- неприятна вест за неприятните. С Радина сме доста близки, имаме вяра си и съм същински благополучен с всичко, което вършим дружно. Това, което „ Искам бебе “ случва към този момент 16 години е на респект на всички места по света, в Европа. Трябва да бъде на респект и в България “, стартира лекцията си доктор Милен Врабевски, един от главните донори на фондацията, основател и ръководител на фондация „ Българска памет “. Той поименно благодари на координаторите от цялата страна и дружно си припомниха за споделените през годините инциденти. “ В демографска рецесия сме. Всяка една мярка за решение на този проблем е от изгода и би трябвало да бъде подкрепяна “, продължи той. Благодарение на него пък са родени 41 деца. Две от тях бяха подготвили изненада за него, с която го трогнаха: “ Даряваме ви светлината, с която греят нашите сърца за вас “. Специално направената лампа бе единствено един от подаръците за сърцатия държавник. Той организира мотивационна сказка и в духа на Благовещение приключи: „ Богатият човек не е просто имотният или състоятелният, а този, който носи и дава положително, който живее за другите “.

И във втория ден от семинара на фондацията една от главните тематики бяха силите и опциите на природата да подкрепят репродуктивното здраве. Координаторите от цялата страна получиха скъпа информация за терапиите и процедурите, свързани с кюстендилската минерална вода, калолечението, климатолечението и плодолечението, която да споделят със фамилиите с репродуктивни проблеми в цялата страна.

Певицата Милена Славова беше специфичната изненада на мероприятието. Уважиха го още радио водещата Милена Златкова, която е и първият донор на яйцеклетки и лице на акцията „ Повече българчета за България “, лекари и другари на фондацията от цялата страна.

Празникът продължи уместно в духа на рожден ден с тематична торта, празненство с доста танци, песни и страсти. За положителното въодушевление на всички се погрижиха приятелите на „ Искам бебе “ БГ ДУЕТЪТ- Кирил Веселинов и Милчо Соколов.

Добрите вести, свързани с фондацията, не престават. Ново огромно партньорство в помощ на фамилиите с репродуктивни проблеми ще бъде оповестено тази сряда, 29.03, 13:00 ч. в Българска телеграфна агенция.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР