„Обединихме се, че за нас най-важното е да има широко

...
„Обединихме се, че за нас най-важното е да има широко
Коментари Харесай

Бориславова: Темата за РСМ задължително ще мине през обсъждане в НС ВИДЕО

„ Обединихме се, че за нас най-важното е да има необятно единодушие. Препотвърди се обещанието, което сме дали, че тази тематика наложително ще мине през НС”, изясни представителят на кабинета Лена Бориславова.

„ В интерес на истината се опитахме в името на градивния разговор да обсъдим наболелите тематики във връзка с Северна Македония, актуализацията на бюджета. Всяка една от политическите партии препотвърди позициите си. Надяваме се на едни бъдещи дейности на дипломатите от външно министерство и реакция от Северна Македония”, сподели Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.

Актуализацията на бюджета би трябвало да бъде призната в Народно събрание до края на юни, разгласи Бориславова.

„ В седмицата 6-10 юни ще се постараем тематиката да бъде прегледана на първо четене в комисия. Обсъдихме по какъв начин да подобрим законодателната активност на обединението и нейното единодушие. Това, което следва, е значимо както за пенсиите по този начин и за всички други антикризистни ограничения, които се гласоподаваха на предходния съвет. Заложихме периоди по кое време актуализацията би трябвало постъпи в Народно събрание, по какъв начин депутатите ще работят дружно. Говорихме за нуждата експертните Коалиционни препоръки да се привикват в по-ясен график, с цел да няма напрежение. Друга значима тематика беше проекта за възобновяване и резистентност. На Народно събрание му се обрисува да извърши извънредно тежка дейност– да одобри над 20 законодателни промени, които са социално-чувствителни. Става дума за дългогодишно отлагани реформи”, добави Бориславова.

Припомяме, че съветът на ръководещата коалиция се събра на съвещание довечера, на което една от главните тематики бе и европейската интеграция на Северна Македония.

След като се срещна с премиера Ковачевски в Рим, министър-председателят Кирил Петков даде поръчка за съдружен съвет, само че и удостовери, че не се е обвързвал с никакви периоди и последното решение ще бъде на българския парламент.

Премиерът упорства и за привикване на КСНС, тъй като счита, че по тематиката РСМ би трябвало да има единодушие освен сред партиите в обединението, само че и от страна на опозицията. Засега обаче президентът не е дал сигнал, че ще има КСНС по тематиката.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР