Обединеното кралство ще отпразнува 70-годишнината на престола на кралица Елизабет

...
Обединеното кралство ще отпразнува 70-годишнината на престола на кралица Елизабет
Коментари Харесай

Седем десетилетия на трона: Великобритания обяви конкурс за нов сладкиш в чест на кралицата

Обединеното кралство ще отпразнува 70-годишнината на престола на кралица Елизабет Втора с боен церемониал, концерти, локални тържества и съревнование за основаване на нов десерт за платинения празник на нейно величество. Това излиза наяве от известие на Бъкингамския замък, представено от международните осведомителни организации.

На 6 февруари кралица Елизабет Втора ще стане първият английски монарх, управлявал седем десетилетия и кулминационната точка на тържествата за годишнината ще бъдат събития по време на четиридневен уикенд от 2 до 5 юни тази година . Все още не е конкретизирано в кои от тях кралицата, която е на 95 години, ще взе участие персонално, откакто наскоро лекарите я посъветваха да си почива повече.

Удълженият празничен уикенд с прибавен формален почивен ден в чест на кралицата стартира на 2 юни с обичайния боен церемониал, с който се отбелязва формалния рожден ден на монарха.

На 3 юни ще има благодарствена литургия в катедралата " Сейнт Пол " в чест на службата на кралицата за Обединеното кралство и Общността на нациите.
Кулинарният конкурс " Платинен пудинг ", спонсориран от Бъкингамския замък, провокира английски жители на възраст над 8 години да основат нов десерт, отдаден на кралицата .

Кандидатите ще бъдат оценени от телевизионните кулинарни звезди Мери Бери и Моника Галети и основния готвач на Бъкингамския замък Марк Фланаган.

Рецептата, спечелила състезанието, ще бъде оповестена в навечерието на празничния уикенд, с цел да може да бъде част от тържествените угощения.
Близо 1400 души към този момент са се записали като домакини на юбилейни обеди на 5 юни. От Бъкингамския замък чакат, че в страната ще се провеждат към 200 000 сходни локални празненства. Предвидено е празненство и в Бъкингамския замък.

Кулминация на юбилейния уикенд ще бъде театър, в който танцьори, музиканти, военни и експерти в разнообразни основни сфери ще " опишат историята на ръководството на кралицата " , а деца ще пресъздадат в картини очакванията и упованията си за планетата, оповестиха от Бъкингамския замък.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР