Обединеното кралство ще обяви съвсем скоро, че пътниците, пристигащи от

...
Обединеното кралство ще обяви съвсем скоро, че пътниците, пристигащи от
Коментари Харесай

Лондон ще изисква отрицателен ковид тест за пристигащите от Китай

Обединеното кралство ще разгласи напълно скоро, че пасажерите, идващи от Китай ще би трябвало да показват негативен тест за коронавирус, преди да пътуват до Англия.

Обединеното кралство стана следващата страна, която вкарва скрининг за пасажери от Китай, откакто случаите на заразяване внезапно набъбнаха след решението на Пекин да смекчи политиката си за нулев Covid.

Китай съобщи, че ще отвори изцяло границите си на 8 януари.

Няколко страни, в това число Съединени американски щати и Индия, също вкарват наложителни проби.

Приема се, че Обединеното кралство ще изисква негативен тест, преди пасажерите да могат да се качат на полет от континентален Китай, с което Англия се уеднаквява с метода, общопризнат от Съединени американски щати.

Въпреки че известието към момента не е направено публично, министърът на защитата на Обединеното кралство удостовери, че държавното управление преразглежда нуждата от тестване на пасажерите от Китай.

Запитан дали държавното управление ще обмисли ограничавания, Бен Уолъс съобщи: " Правителството преглежда това, то се преразглежда, явно забелязахме какво направиха Съединени американски щати, Индия и мисля, че в Италия го преразгледаха ".

Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че е " разбираемо ", че някои страни постановат тези нови ограничавания.

Но Министерството на външните работи на Китай съобщи по-рано тази седмица, че като цяло " епидемиологичната обстановка " в страната е " предвидима и под надзор ".

Китайското държавно управление оповестява за към 5 000 случая дневно, само че съгласно анализатори този брой е доста занижен и дневният брой на заболелите може да е по-близо до един милион.

Истинският брой на ежедневните случаи и смъртните случаи в Китай не е прочут, защото формалните управляващи стопираха да изискват докладване на случаите и трансформираха класификацията на смъртните случаи.

Известно е, че Обединеното кралство е наложило тестване на посетителите, пътуващи от Китай, частично заради опасения от неналичието на надеждни данни за Covid в страната.

Испания, Израел и Южна Корея също оповестиха през днешния ден, че ще вкарат условия за тестване в отговор на възходящия брой на инфекциите в Китай.

Някои учени сложиха под подозрение метода на Обединеното кралство и Съединени американски щати, като обявиха, че е по-добре хората да се изследват след идването им. Италия и Испания вкараха тестване след идването.

Но не всички страни са оповестили спомагателни инспекции. Германия се причисли към Австралия, Франция и Португалия, като съобщи, че към този момент няма да има нови коронавирус правила за пътуващите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР