Обединеното кралство ще инвестира 9,1 милиарда паунда (11,8 милиарда долара)

...
Обединеното кралство ще инвестира 9,1 милиарда паунда (11,8 милиарда долара)
Коментари Харесай

Великобритания инвестира над 11 млрд. долара в нoви военни технологии

Обединеното кралство ще влага 9,1 милиарда паунда (11,8 милиарда долара) в създаването на нови военни технологии и попълването на оръжейните ресурси, изпратени в Украйна, предава Defense Post.

Приоритетите на програмата включват възстановяване на роботиката на страната, увеличение на човешкия потенциал и създаване на качества за ориентирана сила.

Обединеното кралство цели да се трансформира в " научна и софтуерна суперсила ", като по този метод завоюва тактическо преимущество на бойното поле

" Трябва да се приспособяваме и модернизираме, с цел да посрещнем заканите, пред които сме изправени, като вземем поуките от непровокираната инвазия на президента Путин в Украйна ", сподели английският министър на защитата Бен Уолъс.

След стартирането в деяние на програмата новите военни технологии ще подсигуряват, че Обединеното кралство остава водеща мощ в НАТО и се подрежда измежду водещите страни в региона на военния потенциал.
 Англия приготвя нов пакет от 50 млн. паунда на Украйна
Англия приготвя нов пакет от 50 млн. паунда на Украйна

Парите са за ремонт на съоръжение и основаване на център за военна рехабилитация

След Съединени американски щати, Обединеното кралство е вторият най-големият донор на военна помощ за Украйна. След нахлуването на Русия през февруари 2022 година, Обединеното кралство даде повече от 4,6 милиарда лири (6 милиарда долара) военна помощ на Киев. Това, изпратени през май тази година, с цел да оказват помощ на украинските сили да се опълчват на съветската експанзия.

С цел да попълни военните ресурси, Обединеното кралство възнамерява да изразходва 2,5 милиарда паунда (3,2 милиарда долара) за закупуване на заместители. Въпреки това, министерството не разкрива съответните типове оръжия, които ще бъдат закупени с новите средства за защита.
 Русия: Зеленски стана отровен за Запада
Русия: Зеленски стана отровен за Запада

Това показвали опитите на Съединени американски щати да се разграничат от терористичните офанзиви на Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР