Обединеното кралство очаква други страни да зачитат правото на Великобритания

...
Обединеното кралство очаква други страни да зачитат правото на Великобритания
Коментари Харесай

Даунинг Стрийт: Брекзит преговорите ще успеят, ако другите уважават британския пазар

Обединеното кралство чака други страни да зачитат правото на Англия да пази вътрешния си пазар, в случай че желаят договарянията за Брекзит да бъдат сполучливи, съобщи във вторник представител на премиера Борис Джонсън.

Говорителят също по този начин означи, че Лондон не може да разреши решения като Протокола за Ирландия и Северна Ирландия, отнасящи се до търговията сред английската територия и Европейския съюз според Споразумението от Разпети петък, да " компрометират мирния развой или вътрешния пазар на страната ".

Снощи Камарата на лордовете гласоподава срещу изменение на Законопроекта за вътрешния пазар, съответно ориентирано към уговорка, която цели да в профил елементи от Северноирландския протокол.

Камарата на лордовете на Обединеното кралство гласоподава с 433 против 165 за изменение на Законопроекта за вътрешния пазар, като това гласоподаване се смята като проваляне за английското държавно управление.

Законопроектът цели да разреши на държавното управление да анулира Споразумението за отдръпване от Европейския съюз, а лордовете особено са насочили вниманието към уговорка, която да в профил елементи от протокола на Северна Ирландия по отношение на придвижването на артикули и услуги след Брекзит.

Сега законопроектът ще се върне в Камарата на общините. Правителството удостовери, че ще възвърне клаузата, преди да я предложи за ново гласоподаване.

" Постоянно бяхме безапелационни, че клаузите съставляват правна мрежа за отбрана на целостта на вътрешния пазар на Обединеното кралство и големите облаги от мирния развой ", показва държавното управление на Борис Джонсън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР