Обединеното кралство налага безпрецедентен набор от икономически санкции на Русия,

...
Обединеното кралство налага безпрецедентен набор от икономически санкции на Русия,
Коментари Харесай

Британия наложи безпрецедентен набор от санкции срещу Русия

Обединеното кралство постанова невиждан набор от стопански наказания на Русия , в това число гледище за преустановяване на потреблението от Русия на интернационалните платежни системи Swift, заледяване на активи на всички огромни съветски банки, ограничение на паричните средства, държани от съветски жители в банките на Обединеното кралство и санкциониране на повече от 100 физически и юридически лица, оповестява " Гардиън ".

Борис Джонсън прикани европейските водачи да се съгласят , че потреблението на главната платежна система от Русия би трябвало да бъде прекратено , като се аргументира в диалог с немския канцлер Олаф Шолц и на среща на водачите на Г-7. Този ход евентуално ще получи опозиция от страните от Европейски Съюз.

Обявявайки пакет от наказания, за които Джонсън даде обещание, че ще " затрудняват " съветската стопанска система , министър председателят сподели, че във вторник ще бъде въведено законодателство, коет о да забрани на огромните съветски компании да набират финансиране на пазарите на Обединеното кралство и да попречи на Русия да набира държавен дълг на пазарите на Обединеното кралство.

Санкциите включват и основни олигарси , на които ще бъдат замразени активи , макар че източници настояват, че още имена - в това число това, което съгласно тях ще бъдат по-разпознаваеми фигури - ще бъдат оповестени през идващите седмици.

Премиерът разгласи 10 ограничения, които Обединеното кралство подхваща неотложно . Обединеното кралство ще замрази активите на всички огромни съветски банки, в това число VTB, втората по величина банка в страната с активи на обща стойност 154 милиарда английски лири .

Индивидуални наказания ще бъдат наложени на над 100 физически лица, юридически лица и дъщерни сдружения, в това число " Ростех " , най-голямата отбранителна компания в страната, която изнася оръжия за £10 милиарда годишно, както и на четири други отбранителни компании.

Олигарсите, които ще бъдат глобени , включват някогашния шурей на Путин Кирил Шамалов , най-младият милиардер в Русия; Денис Бортников, ръководител на управителния съвет на VTB Bank; и Юрий Слюсар, шеф на Обединената авиостроителна корпорация. На съветската самолетна компания " Аерофлот " ще бъде неразрешено да каца във Англия .

Обединеното кралство ще спре и ще забрани всички лицензи за експорт с двойна приложимост за Русия , които обгръщат продукти, които биха могли да имат гражданска или военна приложимост. Ще има и законодателство за възбрана на необятен набор от високотехнологичен експорт за Русия , в това число полупроводници, елементи за самолети като реактивни мотори на Rolls Royce и съоръжение за нефтопреработка.

Правителството ще изложи повече детайлности през идващите дни по отношение на новото законодателство за ограничение на депозитите, които всички съветски жители могат да държат в банкови сметки на Обединеното кралство, предопределено да задуши способността на руснаците да набират финанси и да държат парите си в Лондон.

Ще разшири цялостен набор от ограничения против Беларус , които съветските сили са употребявали за навлизане в Украйна, третирайки страната като обект на същия режим на наказания като Русия. Последната мярка е ангажимент за показване на законопроекта за икономическата престъпност преди Великденските ваканции, целящ да направи активите по-прозрачни.

Посланиците на Европейски Съюз се срещнаха в Брюксел в четвъртък следобяд, с цел да обсъдят огромен пакет от наказания във финансовия и енергийния бранш, в това число надзор на износа на основни съставни елементи.

Някои консервативни депутати приканиха Обединеното кралство да усили военната помощ за Украйна , в това число някогашният министър на кабинета Дейвид Дейвис, който сподели, че Обединеното кралство би трябвало да обмисли даването на въздушна поддръжка на украинските въоръжени сили .

Дейвис сподели, че " даже и най-свирепите наказания... към този момент не са възпиращ фактор, те са наказване " и че нашествието в Украйна значи, че Владимир Путин " дейно е оповестил война на Запада ".

Алиша Кърнс, народен представител от консерваторите и някогашен старши офицер по връзките в Министерството на защитата, сподели, че Англия, предоставяща отбранителна поддръжка в украинското въздушно пространство, би трябвало да бъде " на масата и в развой на разискване ".

Пълен лист на плануваните наказания:

1. Замразяване на активи на всички огромни съветски банки, в това число VTB, втората по величина банка в страната, с активи от £154 милиарда.

2. Във вторник в Народното събрание ще бъде импортирано законодателство, което ще забрани опцията на всички огромни съветски компании да набират финансиране на пазарите на Обединеното кралство, а за съветската страна да набира държавен дълг на английските пазари. Целта е законът да се одобри за един ден.

3. Набор от самостоятелни наказания, общо над 100 физически лица, юридически лица и дъщерни сдружения, като се вземат поради ограниченията, оповестени във вторник. Новите цели включват съветския държавен защитителен колос Ростех, неговите дъщерни сдружения и група олигарси, които се считат за изключително близки до Кремъл. Това са:

Кирил Шамалов: най-младият милиардер в Русия и някогашен шурей на Владимир Путин.

Петр Фрадков: началник на Промсвязбанк, една от глобените банки, и наследник на някогашния началник на съветската разследваща работа на ФСБ.

Денис Бортников: ръководител на банка VTB.

Юрий Слюсар: началник на Обединената авиационна корпорация на Русия.

Елена Георгиева: ръководител на борда на Новикомбанк.

Още хора ще бъдат посочени през идващите седмици. На лицата ще бъде неразрешено да правят всички транзакции в Обединеното кралство - което значи, че тези с деца в частни учебни заведения в Обединеното кралство няма да могат да заплащат бъдещи такси. Роднините обаче няма да бъдат глобени персонално.

4. Незабавно се не разрешава опцията на съветската самолетна компания Аерофлот да каца в Обединеното кралство.

5. Незабавно прекъсване на всички лицензи за експорт с двойна приложимост за Русия. Това обгръща продукти, които биха могли да имат гражданска или военна приложимост, като електрически съставни елементи и елементи за камиони.

6. В идващите дни законодателство за възбрана на необятен набор от високотехнологичен експорт и експорт на съоръжение, обвързвано с рандеман на петрол и газ. Това се прави дружно със Съединени американски щати.

7. Търсене на метод за ограничение на размера на депозитите, които съветските жители могат да държат в банкови сметки на Обединеното кралство. Подробностите би трябвало да бъдат решени, както и дали това ще обгръща лица с двойно поданство.

8. План за работа със съдружници за прекъсване на достъпа на Русия до интернационалната банкова система Swift. Това би имало огромно влияние, само че може да бъде направено дейно единствено в случай че други страни се съгласят.

9. Разширяване на цялостния набор от наказания към Беларус, като се има поради интеграцията на военните сред двете страни.

10. Закон за икономическата престъпност в Обединеното кралство, който ще се ускори области като необяснимо благосъстояние.
 Джонсън: Путин избра пътя на кръвопролитието и заличаването
Джонсън: Путин избра пътя на кръвопролитието и заличаването

Британският министър председател е покъртен от " ужасния процес " на събитията в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР